Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Tadej Pogačar pri Colnagu

Ernesto Colnago, 87 letna kolesarska legenda, lastnik prestižne kolesarske znamke Colnago iz Cambiaga v Italiji je v svoj dom in tovarno povabil Tadeja Pogačarja in selektorja slovenske kolesarske reprezentance Andreja Hauptmana. Tadej je v letošnji sezoni, pri svojih borih 20. letih prestopil v profesionalno World Tour moštvo UAE Team Emirates, s sedežem v Italiji. Moštvo dirka prav na Colnagovih kolesih. Pogačarjevi uspehi, sploh pa zmaga na »malem touru«, oz. Tour de l´ Avenirju lansko leto je bil jeziček na tehtnici za njegov vstop med najboljše svetovne kolesarje.

Ernesto je kljub svoji visoki starosti  z glavo še vedno od jutra do mraka pri kolesih. Tadeju in Andreju, je v spremstvu direktorja ekipe UAE, še eni legendi kolesarstva Giuseppeja Saronnija razkazal svojo tovarno koles, kjer proizvaja model Colnago 64, takega kot ga vozi Tadej, pisarno, lastno hišo, muzej, kjer so shranjena vsa zmagovalna Colnagova kolesa od prvega pred skoraj sedemdesetimi leti pa do letos. Ker je Tadej Pogačar tudi slovenski prvak v ciklokrosu, mu je Ernesto ob tej priložnosti podaril tudi Colnagovo ciklokros specialko. Tadej pa mu je podaril rumeno majico malega toura. Colnago ima v World Touru največ zmag, vendar še nikoli ni noben kolesar z njegovim kolesom zmagal dirke po Franciji! Bo Tadej Pogačar tisti, ki bo prvi zmagoslavno zapeljal Colnaga po Elizejskih poljanah? Zakaj pa ne, če je zmagal Tour za mlajše člane, zakaj ne bi še tistega, največjega, za elitneže?

 

Colnago je Pogačarju podaril ciklokros specialko

 

 

Tadej je za Colnagov muzej podpisal svojo rumeno majico, ki jo je prejel lani po zmagi na Tour de l´Avenirju

 

Tudi selektor Hauptman se je moral podpisati na eno od Colnagovih fotografij

';