Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Sara Isaković vodja slovenskih navijačev v Riu

Olimpijska podprvakinja iz Pekinga 2008 plavalka Sara Isaković bo vodja "olimpijskega navijaškega letala" za Rio de Janeiro 2016, ki ga Olimpijski komite Slovenije s sponzorji že tretjič zaporedoma pošilja na igre, na spletnih straneh poroča OKS.

"Z njim želimo omogočiti navijačem, da spodbujajo slovenske športnike na olimpijskih igrah v živo in jim s tem pomagajo priti do še boljših rezultatov. Rio de Janeiro je v primerjavi s preteklimi igrami, Londonom 2012 in Sočijem 2014, mnogo bolj oddaljen od Slovenije, zato bo imel vsak slovenski glas na tekmovališčih še večjo vrednost," izpostavljajo na OKS.

Navijače bo v Rio od 6. do 12. avgusta 2016 kot vodja navijaške skupine popeljala Isakovićeva, evropska prvakinja na 200 m prosto v letu 2008, ki je nastopila tudi na olimpijskih igrah leta 2004 v Atenah, nazadnje pa leta 2012 v Londonu. Prav v letu 2012 je poskrbela za enega največjih uspehov slovenskega plavanja, ko je v družbi Anje Klinar, Urše Bežan in Mojce Sagmeister priborila Sloveniji bronasto medaljo v štafeti na 4 x 200 m prosto.

Isakovićeva bo svoje izkušnje s poletnih olimpijskih iger z navijači delila tudi v Riu, kjer jim bo predstavila življenje vrhunske športnice in jih motivirala, da bodo v Riu najglasnejši navijači. "Zdaj je tudi uradno. Presrečna sem, da grem kot vodja navijačev v Rio! Res komaj čakam!!! Prepričana sem, da bo cela skupina, z mano na čelu, poskrbela za nepozabno vzdušje in da bomo vložili vsak kanček energije v glasno navijanje za naše športnike. Tokrat bom lahko čisto sproščena in uživala v olimpijskem duhu, se spominjala ter delila zgodbice svojih treh olimpijad in medalje v Pekingu. V Južni Ameriki še nisem bila, tako da se še posebej veselim ogleda turističnih znamenitosti," pa je za STA povedala 27-letna Isakovićeva, ki namerava še pred igrami dokončati tudi magisterij.

Slovenci imajo v Riu rezervirane karte za ogled tekmovanj v košarki, tenisu, kajaku na divjih vodah in judu. Poleg tega bodo organizirani ogledi turističnih znamenitosti, skupaj s Saro Isaković pa bo pripravljen tudi dodaten spremljevalni program, s katerim bodo navijačem pričarali prav posebno olimpijsko vzdušje.

';