Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Reschensee, kjer lahko hodite po vodi

Potopljena vasica iz 14. stoletja je ena najlepših atrakcij Južne Tirolske in predstavlja kraj, ki ga enostavno morate obiskati. Poleti iz vode potopljenega mesta Stari Graun gleda le vrh zvonika, pozimi pa se lahko mimo njega celo sprehodite, saj je primerno temperaturam, voda spremeni v led in pravo zimsko idilo.

Vasica je bila potopljena 60 let nazaj, ko je italijansko podjetje Montecatini, kljub neodobravanju prebivalcev in bližnje živečih ljudi, v bližini zgradilo jez, ki je združil dve jezeri, Reschensee in Mittersee.

Jezero predstavlja tudi največje alpsko jezero nad nadmorsko višino 1000 metrov, saj premore več kot šest kvadratnih kilometrov obsega.

 

 

';