Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Bujakova 16. na svetovnem pokalu v Italiji

Poljska kolesarka Eugeni Bujak iz ekipe BTC City Ljubljana je na tekmi svetovnega pokala Trofeo Binda v italijanski vasici Cittiglio v nedeljo osvojila 16. mesto. Zmagovalka tekme je bila Lizzie Armitstead iz Velike Britanije.

Bujakova je bila vseskozi na vrhu vodilne skupine, ki je se je iz minute v minuto manjšala zaradi visoke hitrosti, ki so jo vzdrževale najboljše kolesarke. Na koncu se je od skupine odcepilo in pobegnilo šest kolesark, vključno s šampionko Pauline Ferrand Prevot in zmagovalko Armitsteadovo. Šest vodilnih je cilj prevozilo s prednostjo 1,31 minute pred prvo zasledovalno skupino, v kateri je bila tudi Bujakova.

Med Slovenkami iz ekipe BTY Cityja je 59. mesto zasedla Špela Kern, 61. pa Urša Pintar, še ena članica ekipe - avstrijka Martina Ritter je bila 73.

Že naslednjo nedeljo se bo ženska kolesarska ekipa odpravila v Belgijo, kjer bodo tekmovale na tretjem svetovem pokalu letošnjega leta Tour of Flanders.

';