Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

16.000 novih dreves zaradi nogometnega SP

Katar bo zaradi nogometnega svetovnega prvenstva leta 2022 zasadil 16.000 dreves okrog stadionov; sprva bodo mladike in mlada drevesa gojili na 880.000 kvadratnih metrih nasadov na severu te zalivske države in jih bodo pred SP posadili okrog stadionov, so sporočili katarski organizatorji SP.

Posadili bodo več kot 60 različnih vrst dreves, prevladovala pa bo sidra, avtohtono manjše drevo, podobno grmu, ki uspeva v vročem puščavskem katarskem podnebju. S tem želijo vnesti trajnostni vidik k organizaciji SP, ki je že od samega začetka tarča različnih obtožb.

Začelo se je že pri pridobitvi organizacije ter s tem povezanimi domnevnimi podkupovanji do obtožb o skoraj suženjskem odnosu do gradbenih delavcev; okrog dva milijona jih prihaja iz tujine.

';