Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Ste že tekli maraton z najlepšim razgledom?

Se tudi vi že več mesecev pripravljate, da bi se spravili v formo, okrepili svoje telo, razmigali svoje mišice, ampak vam vsakič zmanjka kanček motivacije, da bi vse to dejansko uresničili? Brez skrbi, niste edini. Prav zato, da se končno prebudimo iz zimskega spanja in začnemo migati, smo za letošnjo pomlad pripravili izziv – pripravljali se bomo na Rio Mare Parenzana Maraton, ki bo 27. aprila po obmorski poti med Hrvaško in Slovenijo, vas pa vabimo, da se nam pridružite na maratonu z najlepšim razgledom od Kanegre do Portoroža.

Naš izziv je že sprejela simpatična Primorka Anja Susič, ki bo z nami delila učinkovite in preproste videovadbe z lastno težo za krepitev telesa pred maratonom, in to kar v domačem okolju. Prvo serijo vaj začnemo v prihodnjem tednu, da pa ne bomo trenirali s praznimi želodci, bo s svojimi slastnimi recepti poskrbela Ana Žontar Kristanc, avtorica uspešnega bloga Anina kuhinja. Raznovrstna in uravnotežena prehrana gre namreč z roko v roki z rednimi fizičnimi aktivnosti, zato se bo Ana osredotočala na pripravo hitrih, preprostih in zdravih obrokov, s pomočjo katerih boste lažje premagovali zastavljene izzive in ostali V FORMI Z RIO MARE.

 

 

Pred vadbo in po njej naše telo potrebuje pravo kombinacijo ogljikovih hidratov in beljakovin, saj tako povečate svojo zmogljivost in okrevanje po napornem treningu. Prav zato je korenčkov humus s črnim sezamom in tunino, ki ga tokrat predstavlja Ana, odlična izbira za hiter prigrizek, preden se odpravite na tekaško stezo. Glavna sestavina humusa je namreč nadvse hranljiva čičerka, ki ima visoko vsebnost beljakovin, bogata pa je tudi z vlakninami, vitamini in minerali, kot so magnezij, cink in folna kislina.

 

 

»Humus je pravzaprav namaz z že zelo dolgo zgodovino, izhaja namreč z Bližnjega vzhoda, tokrat pa sem se odločila, da ga malo moderniziram in dodatno popestrim s kuhanim korenčkom, ki doda pridih sladkobe, in s tunino Rio Mare Natura. Ta je pripravljena v lastnem soku z le kapljico vode in je tako odlična izbira za vse, ki želijo polnega okusa v lahkem in svežem obroku,« je povedala kulinarična navdušenka Ana, ki v kuhinji vedno rada preizkuša nove okuse in jih združuje v hitre in preproste recepte.

 

 

»Lahek namaz, poln beljakovin! Zaradi tunine in tudi čičerke, ki je tudi bogata s proteini in vlakninami, zaradi katerih bomo dlje siti. Priporočam s polnozrnatim koščkom kruha za malico ali bogat zajtrk,« je recept navdušeno komentirala Anja, ki si preprost namaz privošči, ko mora hitro od doma in nima veliko časa za pripravo zapletenih obrokov. Anja bo v prihodnjih tednih na svojih družbenih omrežjih Facebook in Instagram podeljevala kotizacije za Rio Mare Parenzana Maraton, zato pridno spremljajte njene objave.

Celoten Anin recept za korenčkov humus s črnim sezamom in tunino preverite na blogu Anina kuhinja.

Za več receptov z izdelki Rio Mare spremljajte blog www.aninakuhinja.si, spletno stran www.riomare.si in Facebook www.facebook.com/Rio.Mare.Slovenija.

';