Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Joga in čakre

Čakre so energijska središča, skozi katere teče življenjska sila. Vsakdo doživlja blokade v čakrah, saj so te posledica življenjskih doživetij, izkušenj. Energijske zastoje lahko odpravimo z vadbo joge.

Za več energije in notranje volje ter moči je treba aktivirati predvsem tretjo čakro:

Čakra sončnega pleteža

Lokacija: V višini ledvenih in prsnih vretenc. Kolena in spodnji del nog.

Oblika: Trikotnik predstavlja hierarhijo.

Lastnosti: Ego, sposobnost postaviti se zase, notranja moč, vztrajnost.

Vaje za aktiviranje tretje čakre: Vaje, ki povečujejo notranji ogenj. Poleg dihalnih vaj, kot je agni sara, spada sem tudi pozdrav soncu, ki smo ga predstavili v prejšnjem prispevku.

Čutilo: Vid. Sposobnost videnja in načrtovanja ciljev za prihodnost.

Simbol tretje čakre je trikotnik

Simbol trikotnika se pogosto pojavi pri pozdravu sonca. Trikotnik predstavlja ogenj; prižiganje ognja v človekovi notranjosti. Pozdrav soncu je zelo primeren za introvertirane ljudi, ki se želijo izraziti navzven, a jim primanjkuje sončne energije. Sončna moč predstavlja: sijajnost, zunanjost, akcijo, manifestacijo, komunikacijo, razkazovanje sebe.

';