Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Boks: kako izbrati pravo boksarsko vrečo

Izbira boksarske vreče je bila včasih pri nas zahtevno početje, saj vreč ni bilo mogoče dobiti, zdaj pa so trgovine z njimi dobro založene. Pri nakupu velja porabiti kakšen evro več, saj dobro narejena vreča lahko zdrži dolga leta. Večina nas živi v stanova­njih, in imeti vrečo v stanovanju ne pomeni le, da vas bodo slišali sosedi, ampak tudi to, da boste morali vrečo namestiti v razmeroma majhnem prostoru.

Poznamo dve vrsti vreč: prosto stoječe in vreče, ki se obesijo na verigo ali vrv. Oba načina imata svoje pozitivne in negativne lastnosti, tako da je nakup odvisen od vaših potreb in možnosti, kam vrečo postaviti.

 

Viseča vreča (+ in -)

+ Takšna vreča, zlasti če je usnjena, je lahko v stanovanju celo okras, ki vam bo ponudil presenetljive izkušnje. Če je kavelj, na katero jo obesimo, dobro vpet v strop, in če vrečo po vadbi snamemo, nam ne zavzame vse sobe – a vreče so ponavadi težke in jih le redki lahko sami snamejo ... Obešena vreča mora namreč tehtati polovico toliko kot vi!
+ Omogoča več gibanja: ker niha, vam bo to pomagalo pri načrtovanju ritma, hitrosti in natančnosti udarcev.
+ Pogosto je cenejša kakor prosto stoječa vreča.
Vedno vas bo skrbelo, ali bo strop zdržal težo vreče in nihanja, ki so posledica udarcev. Včasih je edini varni način kupiti ločeno stojalo, to pa pomeni, da imate v sobi težko in nerodno konstrukcijo, ki zavzame veliko prostora.
Vreče ni mogoče premakniti v drug prostor, saj potrebujete drug kavelj za obešanje.
V trgovini dobite le vrečo, za njeno polnitev morate poskrbeti sami. To pa je kar majhna znanost ...

 

Prosto stoječa vreča

+ Lahko jo selite iz prostora v prostor ali na drugo lokacijo, saj se konstrukcija razstavi. Nekatere vreče so lahko napihljive v celoti ali le v udarjalnem delu.
+ Sestava in namestitev sta enostavni.
+ Lahko so toge ali pa pri udarcih zanihajo.
+ Ni jih treba polniti s posebnimi polnili kakor viseče vreče.
Ni tako trdna in močna kakor obešena vreča.
Če je konstrukcija taka, da ne niha, vreča stoji precej togo.
V spodnji del naprave je treba, da se vreča ne premika, naliti vodo ali nasuti pesek. To pa pomeni, da imamo v stanovanju zelo težak predmet. Če pod konstrukcijo položimo penasto gumo, ne bomo poškodovali parketa, udušili bomo tudi udarce, vrečo pa lahko po vadbi potisnemo v kot, a ob morebitni selitvi bomo imeli veliko dela s prenašanjem konstrukcije.
Nalivanje vode ali sipanje peska v konstrukcijo v stanovanju v bloku je vedno izziv za čistočo.
Ponavadi so take vreče dražje od obešenih vreč.

Naslovna foto: Jordan Carver, Pinterest

Shutterstock

';