Polpet iz rdeče leče
Tokrat bomo izdelali preproste polpete, okusne in bogate še z drugimi viri zelenjave.
Odpri galerijo
Rdeča leča nam bo tokrat pomagala pri sestavljanju presenetljivo okusnih lahkih zelenjavnih polpetov. Iz leče smo že kuhali kremno juho. Naj pa ponovimo, da je leča stročnica z izjemno visokim delom beljakovin. Ima zelo malo kalorij in ogromno vlaknin.
Tako skrbi za dobro prebavo, z veliko magnezija pa pomaga našemu telesu pri pretoku kisika po našem krvnem obtoku. Leča je torej čudovito živilo, ki bi ga s pridom v takšni ali drugačni obliki lahko vsak športnik uvrstil na svoj jedilnik.
Tokrat bomo izdelali preproste polpete, okusne in bogate še z drugimi viri zelenjave. Dobra stvar rdeče leče je tudi čas kuhanja, ki lečo zmehča do užitnosti zelo hitro.
Manjši por
Pol čebule
2 stroka česna
Pol nastrgane bučke
1 nastrgano korenje
Pest sesekljanega peteršilja
3 jajca
Sol, poper
100 g skute
2 pesti ribanega sira
Nekaj krušnih drobtin
Olje za pečenje
Tako skrbi za dobro prebavo, z veliko magnezija pa pomaga našemu telesu pri pretoku kisika po našem krvnem obtoku. Leča je torej čudovito živilo, ki bi ga s pridom v takšni ali drugačni obliki lahko vsak športnik uvrstil na svoj jedilnik.
Tokrat bomo izdelali preproste polpete, okusne in bogate še z drugimi viri zelenjave. Dobra stvar rdeče leče je tudi čas kuhanja, ki lečo zmehča do užitnosti zelo hitro.
Za 6 do 8 polpetov potrebujemo:
Cca 150 g skuhane lečeManjši por
Pol čebule
2 stroka česna
Pol nastrgane bučke
1 nastrgano korenje
Pest sesekljanega peteršilja
3 jajca
Sol, poper
100 g skute
2 pesti ribanega sira
Nekaj krušnih drobtin
Olje za pečenje