Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Poletov recept: Korenčkova torta

Za trenutke slabosti , ko vas napade neobvladljiva želja po sladkem bomo tokrat pripravili čudovito in klasično korenčkovo torto. Torta izhaja menda še iz davnega srednjega veka, ko je bil sladkor večini nedosegljiv. Korenje pa je bil dober nadomestek sladkorja.  Za današnje čase, ko pa se sladkorja otepamo na vse pretege, je torta čudovita opcija. O zdravem  z vitamini in minerali bogatem korenju smo že govorili, v torti pa imamo še za naše telo prepotrebne oreščke, začimbe in druge dobrote.
Sočna in okusna torta nam lahko tudi nadomesti izgubljene kalorije po močnem treningu, ko bodo rezerve z ogljikovimi hidrati izpraznjene. Tudi za pripravo je hitra in enostavna.

 

Potrebujemo(pekač premer cca 24 cm):
3 žlice stopljenega kokosovega olja
60 g kokosovega sladkorja
3 olupljene in nastrgane korenčke
1 banana
Pol olupljenega nastrganega jabolka
3 jajca
6 datljev
100 g ržene moke
30 g kokosove moke
50 g sesekljanih orehov
Pest mandljevih lističev
Sol
Limonin sok
Cimet, klinčki
Muškat
Ingver
Krema:
150 g maskarpone sira
150 g kremnega sira
2 žlici meda
Rum

Priprava:
V mešalniku stepemo jajca, jim počasi dodajamo sladkor, nazadnje pa še olje. Nato vmešamo zmečkano banano, limonin sok,  moko, oreščke, sesekljane datlje in po ščep preostalih začimb. Nazadnje dodamo nastrgano jabolko in korenje. Zmes vlijemo v pomaščen pekač in pečemo pol ure pri temperaturi 180 stopinj.
Med pečenjem pripravimo kremo, tako da zmešamo vse sestavine. Ko je torta oglajena, jo premažemo še s kremo in po želji posujemo z oreščki.
Prijetno sladkanje.

';