Tortilja kot hitrostni zvitek

Če ga poste dobro zapakirali in zavili, ga boste z lahkoto odnesli tudi s seboj na pot ali v službo.
Fotografija: Poletov recept: tortilja kot hitrostni zvitek. FOTO: Tanja Drinovec
Odpri galerijo
Poletov recept: tortilja kot hitrostni zvitek. FOTO: Tanja Drinovec

Zvitki iz tortilj vam bodo prišli prav kot dobrodošla zamenjava , če ste v osnovi ljubitelj sendvičev in jim iščete nekoliko bolj zdravo, manj kalorično nadomestilo.

Njihov čar je tudi ta , da se ob zavijanju prepustite svoji domišljiji, trenutnem navdihu in stanju v hladilniku.  Tortilje so lahko iz koruzne ali pšenične moke. Obogatene z nekaj zelenjave, mesa ali ribe, kakšnim prelivom si boste pričarali sočen, lahek in hranljiv obrok. Če ga poste dobro zapakirali in zavili, ga boste z lahkoto odnesli tudi s seboj na pot ali v službo.
 

Za dva zvitka sem potrebovala:


2 koruzni tortilji
1 mala pločevinka tunine v olju
Nekaj listov zelene solate
1 srednje velik paradižnik
Pest na trakove narezanega pora
4- 5 oliv
Nekaj rezin feta sira
2 žlički majoneze
 

Priprava zbitkov:


Na tortilje položite očiščeno posušeno solato, tunino, por, paradižnik, rezine feta sira, koščke oliv in majoneze. Na spodnji strani zavihajte rob nazaj in nato vse skupaj tesno zavijte v palačinko. 
Zavitki so po mojih izkušnjah tudi zelo dobrodošla hrana na zabavah. Poljubne kombinacije in variacije zelenjave, sirov, mesa in omak vam dajo neomejene možnosti za različne želje in zahteve vaših gostov.
Obilo užitkov v zavijanju in okušanju zvitkov.
 
Poletov recept: tortilja kot hitrostni zvitek. FOTO: Tanja Drinovec
Poletov recept: tortilja kot hitrostni zvitek. FOTO: Tanja Drinovec

 
Poletov recept: tortilja kot hitrostni zvitek. FOTO: Tanja Drinovec
Poletov recept: tortilja kot hitrostni zvitek. FOTO: Tanja Drinovec

 

Komentarji: