Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Poletov recept: Borovničeva rezina

Če se v vas nahaja vsaj kanček nabiralniškega nagona, potem se v teh dneh prav gotovo pasete po hladnih zelenih gozdovih in priklonjenih hrbtov sledite vonju borovnic, ki v začetnih poletnih dneh veje naokrog. Prečudoviti plod naših gozdov, sveta borovnica o kateri smo že govorili. Njena svetost v zdravilnih učinkih jo je moderno uvrstila med super živila. Kakšna sreča, tako dobra in tako zdrava. Običajno, kar je zelo zdravo ni tako zelo okusno. Borovnica pa kipi od zdravja s svojimi vitamini minerali, antioksidanti in njenimi dobrodejnimi učinki na naše zdravje.

Tokrat se bomo posladkali z lahkimi in sočnimi borovničevimi rezinami. Ko bomo končali s svojim treningom, nam bodo moči in sladkorja v kri vrnile prav te.

 

Za pekač cca 25 x 35 cm potrebujemo:
Testo:
350 g pirine moke
220 g  masla
120 g kokosovega ali rjavega sladkorja
1 jajce
Vanilja, ščepec soli
Nadev:
250 g skute
2 jajci
Sladkor cca 100 g (po okusu)
Rum, limonina lupina, vanilija
500 g borovnic
Cimet klinčki
Cramble:
200 g pirine moke
100 g masla
100 g rjavega sladkorja
sol

Priprava:
Iz sestavin za testo zmešamo vse sestavine v gladko testo s katerim obložimo pomaščen pekač debeline približno  3- 5 mm. Zmešamo vse sestavine za nadev v gladko zmes in jo premažemo čez testo. Po nadevu potresemo borovnice, ki smo jih posladkali po želji, pokapljali z nekaj limoninega soka in potresli z vaniljevim sladkorjem, cimetom in klinčki. Nazadnje še zmešamo sestavine za drobljenec (cramble) v drobljivo suho zmes. To gosto potresemo po borovnicah in damo v ogreto pečico. Pečemo na temperaturi 175 stopinj približno 35 minut, da lepo porjavi.

';