Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Škodin povratek... na dve kolesi

Če vam je kolo v krvi, potem ne znate živeti brez njega. Preprosto morate po opravkih s kolesom, čeprav bi bilo kdaj z avtom hitreje. In četudi se vam včasih res ne da, pač morate premagati samega sebe, odkolesariti v tisti neskončni hrib in se potem zmagovalno spustiti v dolino. In morate s to ljubeznijo čim prej okužiti tudi svoje najmlajše. Kdo bi to razumel bolje kot Škoda?

Škodina zgodba se je namreč začela leta 1895 pisati na dveh kolesih: Vaclav Laurin in Vaclav Klement sta pred avtomobili izdelovala ravno kolesa! Kri ni voda in tudi Škoda ni pozabila na svoje korenine: že 15. leto zapored je sponzor največje kolesarske prireditve na svetu, Tour de France, kljub paleti vrhunskih avtomobilov pa v ponudbi ostajajo tudi odlična kolesa (kar 13 modelov) za vsakogar! Da jih lahko s svojo Škodo odpeljete, kamor vam poželi srce, pa skrbi paleta nosilcev iz seznama dopolnilne opreme.

Ste za retro?
Modeli Voiturette, City in City Lady z jeklenim okvirjem združujejo zgodovino znamke Škoda z vrhunsko tehnologijo. Čeprav vas njihov videz odpelje desetletja v preteklost, pa 7-prestavno zadnje pesto Shimano Nexus, preizkušen, robusten in zanesljiv menjalni mehanizem ter sprednje Shimano zavore zagotavljajo varnost in izpolnjujejo zahteve sodobnega kolesarja – ali kolesarke. Omeniti velja tudi prednjo in zadnjo svetilko retro videza in masivno ključavnico na zadnjih vilicah.

Enostavno skozi mestni vrvež
Se v mesto vozite od daleč? Potem parkirajte na obrobju in namesto mestnega avtobusa raje izberite kolo: preprosto svoje zložljivo kolo StretchGO vzemite iz prtljažnika in se odpeljite! Črni lepotec, ki tehta le 12,5 kilograma, je opremljen z opremo Shimano Nexus s 7- prestavami v zadnjem pestu in s svojim kratkim okvirjem in visoko pozicijo sedenja omogoča udobno vožnjo tudi višjim.

 

Elektrika
Ko bodo vaše noge potrebovale pomoč elektrike, vam bosta eBike ter eBike Lady hitro pokazala, kaj znata. Ti električni kolesi z aluminijastim okvirjem je mogoče uporabljati v treh različnih načinih vožnje (Eco, Normal, High). Pogonski sitem Shimano (250 W) ima 9 prestav in razvije hitrost 25 km/h. Kolo sicer tehta 17,4 kilograma, baterija pa dodatnih 2,7 kg.

 

Kot profesionalci
Road Ellite se imenuje peresno lahek cestni dirkalnik, ki omogoča natančno vodljivost in veliko udobja tudi na slabših podlagah. Dirkalno kolo z okvirjem in vilicami iz karbonskih vlaken tehta le 7,9 kg in ima 2 x 11 prestav. Model Road, katerega okvir in vilice so prav tako narejeni iz karbonskih vlaken, ni dosti težji: tehta 9,6 kg in ima 2 x 9 prestav. Da sta tako vrhunska modela v ponudbi, ne preseneča: Vuelta a Espana in Tour de France sta pač kolesarski dirki, katerih sponzor je Škoda že vrsto let.

Skavt
Vas srce vleče tja, kjer ni avtomobilov? Daleč od asfalta? Potem so Škodini MTB modeli idealna izbira. Na voljo so MTB 29 Full (2 x 11 prestav), MTB 29 (3 x 9 prestav) in MTB Lady (3 x 9 prestav). Njihova večja kolesa lažje premagajo neravnine, večja površina kolesarskega plašča pa prinaša boljši oprijem brez zdrsavanja.

 

 

Bodoči zmagovalci Toura
Ima le eno prestavo in odstranljiva pomožna kolesa: kolo Kid 16 z aluminijstim okvirjem in zaščitnimi elementi iz pene je narejeno za najmlajše, ki se prvič srečujejo s kolesarjenjem. Z belim in zelenim Kid 20 (6-stopenjski Shimano menjalnik) pa bodo nekoliko starejši otroci veselo uživali na družinskih izletih.

 Več informacij in naročila koles in nosilcev so mogoča v prodajni mreži ŠKODA. Več na http://www.skoda.si/trgovci-skoda/informacije-in-kontakti

Napisala: Barbara Bizjak

';