Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Šest stvari, brez katerih se ne gre na kolo

Kolesarjenje je enostavno. Potrebuješ le kolo… in sebe. Drži. Avtomobilisti imajo prvo pomoč vedno s sabo. Kaj pa kolesarji? Tudi, vendar v malce drugačni obliki. 

Opreme, ki je nujna, da bi poganjali kolo, je veliko, veliko več kot, če bi vozili avto. Predstavljamo šest osnovnih stvari, brez katerih je bolje, da ne greste na kolo.

Rezervna zračnica

"Ne znam zamenjati zračnice, zato je ne potrebujem. Potrebujem le telefon". Halo?  Ženske, kolesarke, se prav tako morajo naučiti zamenjati zračnico.

 

Montirki

Rezervna zračnica ne pomaga, če nimate montirk. Vedno potrebujete par, ker samo z eno si nemorete kaj dosti pomagati.

 

 

Mini tlačilka za v žep ali na okvir kolesa ali za v torbico. 

Čepav je majhna je zmogljiva. Ne bojte se, malce dlje boste pumpali a napumpali boste. Lahko jo imate v žepu majice ali še bolje nekje na kolesu. 

 

Deset evrov...vsaj

Velikokrat nas preseneti žeja ali lakota in mi smo že zdavnaj izpraznili žepe in bidone. Torej prav pride postanek, da si kupimo kaj za pod zob ali da nekaj spijemo v prijetni gostilni ob poti...

 

Bidon...poln seveda

Komentar ni potreben...

 

Energijski gel ali ploščica

Kolesarjev "bencin", gorivo, lahko je tudi sendvič, ampak energijske ploščice in geli so nekako enostavnejši.

 

In sedma stvar? Nismo pozabili na telefon, mobilnik. Najbolje je, da je odporen na vodo, prah, "švic", tresljaje in da ima kamero in fotoaparat. Vemo, da brez njega ne gre več.

 

';