Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Palice za tek na smučeh - dolžina je kraljica

Za učinkovit in pravilen tek na smučeh potrebujemo ustrezno dolge palice. Palice za hojo na smučeh so največkrat  aluminjaste, z večjimi krpljicami, za napredne tekače v klasični in drsalni tehniki pa so palice lažje, iz lažjih materialov, največkrat z manjšimi krpljicami.

Najboljše in najlažje so karbonske palice, vendar niso poceni, in če nismo pazljvi, lahko tudi hitro počijo.

Palice za klasiko in drsalni slog so načeloma enake, držalo in steblo sta enaka,  le da so palice za klasiko precej krajše.

Pri izbiri palic moramo biti zelo pozorni na dolžino in svetujemo vam, da izbiro prepustite strokovnjakom - če ste po nakupih sami, pa je bolje kupiti nekoliko daljše palice, saj jih je brez težav mogoče skrajšati. Pri kupljenih prekratkih palicah žal popravnega izpita ni.

In še nekaj: tako kot palice za pohodništvo niso za alpsko smučanje, tako tudi tiste za nordijsko hojo verjetno  ne bodo ustrezale vašim potrebam, vsaj optimalni rabi ne.

';