Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Na pot: Tonke T6 CamperVan

Našemu uredništvu ne morete zameriti entuziazma, ki smo ga pokazali že nekaj mesecev nazaj, ko smo (no, vsaj večinoma) začeli vas, naše bralce, pripravljati na radosti, ki naj bi jih prinesla teta zima. Ampak, teta zima je odšla na potep v tople kraje in nam, v spomin poslala kartico s temperaturami, ki se jih nebi sramoval niti mesec maj. Žičničarji norijo, hotelirji so se jim pridružili. In to ne samo pri nas.

Tudi onkraj meja naše kokoške ni zimska situacija nič kaj bolj rožnata. No, razen na Kitajskem in na drugi strani brbotalnika. Saj je vse ok in prav, ampak zanima me, kaj bodo letos na Ptuju kosmati koranti stran podili. Zime zagotovo ne. Vsaj tako za zdaj kaže. In ne me narobe razumeti, rad imam zimo. Ampak kot pravi star, nam dobro poznan izrek: »Če ni, niti vojska ne vzame«. Torej so mi ( na žalost) misli zaplavale k moji drugi obsesiji – avtodomarstvu. Avtodom je svoboda, avtodom je žur. Zato ni nič čudnega, da smo s kamero in otroci z domačo Bravio prekruzali že skorajda celo Evropo. Rad imam predelane kombije, ker z njimi prideš prav povsod. Ni se ti treba bati preozkih ulic ali prenizkih mostov. Ampak, to bo zgodba za druge članke.

Po vsakodnevnem »kruzanju« po medmrežju sem naletel na avto, ki sam po sebi ni nič posebnega, vse je bilo že videno in »miljavžnkrat« skopirano. Ampak ta dragulj, ki je nastal v Nizozemskem podjetju Tonke je vseeno malo drugačen kot njegova predhodnica Westfalia. Za začetek ima dvoje drsnih vrat. In ni ga mogoče kupiti onstran ribnika brbotalnika Palčka Smuka. Ne,rezerviran je za evropske ceste, gozdove, kampe in vse »tanartalepejše« skrite kotičke italijanske Toscane.

V čem se razlikuje od drugih podobnih? Po drugačnih rešitvah. Opremljen je s stransko izvlečno kuhinjo, večjo posteljo,kompresorskim hladilnikom, rezervoarjem  za svežo in odpadno vodo, pomično (dvižno) streho z ležiščem 120 x 195 cm, dodatno baterijo za bivalni del, solarnimi paneli in še in še. Kot bi rekli v znani reklami, vse kar imajo veliki. Inženirji iz Terheijdna obljubljajo 4 ležišča in 5 mest za mestne prevoze. Reklamirajo ga celo kot prvi družinski avto. In izbrali so ga za »Kampeerauto van het jar 2016«, skupaj z našo domačo Adrio. Ja, ni kaj, Tonke je z zagotovostjo dobro pribežališče pred sirenami, ki smo jih deležni po preživeti noči s prijatelji.

Visoki C zna kdaj pa kdaj biti zoprn. Več o tem super kombiju (skupaj s cenami in specifikacijami) dobite na njihovem naslovu: http://www.tonke.eu/us/collection/tonke-van

Aja, pa še to. Z njim greste lahko tudi smučat. Če ne na sneg, pa na bližnji Krk, v »Dunat«, pri Puntu, na žičnico. V vsakem primeru boste uživali. Jaz pa grem narediti plan za nov izlet. Bravia nujno potrebuje stretching. Tisti, asfaltni!

';