Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Kampiranje s stilom

Nenavadna doživljajska prikolica

Avtom, šotorom in avtodomom se v ponudbi potovalne opreme in prevoznih sredstev pridružujejo čedalje nenavadnejše prikolice. Pri podjetju Moby predstavljajo takšno, ki ponuja veliko več od klasične prevozne funkcije. Prikolica moby 1 XTR je, kar se tiče spanja, primerna za tri ljudi, če na strehi postavite šotor, pa imate dovolj prostora še za štiri. Široka paleta možnosti ročno izdelane prikolice vključuje zračno hlajenje in ogrevanje, agregat, solarni panel, zunanjo prho, kuhanje in mnogo drugih ugodnosti za udobno življenje na poti, vendar pa vas gigantska prikolica vseeno prisili, da ostanete minimalistični. Razen spanja morate namreč vse opravljati na prostem, zato zapnite svoje vozilo, se odpravite v divjino in se ne ozirajte nazaj.

Kamping dvoživka

Nemški razvijalci so ustvarili vlečno prikolico, ki je tako bivalnik kot čolniček. Transformacija iz kopnega bivalnika v vodnega je neverjetno preprosta, saj samo zavarujete izpušno cev, usposobite motor in krmilo ter spustite vozilo v vodo, vendar pa je sealander kot ladjica primernejši za plitke, umirjene zalive.

Notranjost je sodobno minimalistična, a udobno opremljena, na vrhu pa je velika sončna streha, ki jo lahko popolnoma odprete. Miza in sedišče za šest ljudi se zložita v široko posteljo za spanje, pod sediščem je veliko prostora za prtljago, možno pa je dokupiti tudi dodatne stole.

Uporabniki hvalijo privlačno obliko in uporabnost ter priznavajo, da je dobra alternativa tradicionalnim kamping bivalnikom. Enota je dovolj majhna za prevažanje z osebnim avtomobilom, šasija avtodoma pa je popolnoma vodoodporna in tako primerna tudi za vodne izlete.

';