Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Privoščite si aktivno poletje

Tudi vi komaj čakate, da službeno opravo zamenjate za udobna športna oblačila, pa naj bo to popoldne ali na dopustu? Poletje je kot nalašč za aktivnosti na prostem: ob obali, na vodi, na cestah ali v hribih.

Možnosti za aktivno preživljanje prostega časa poleti je nešteto. Slovenci se že pregovorno radi odpravimo na morje; pohodništvo je eden naših nacionalnih športov; v vzdržljivosti se preizkušamo s kolesarjenjem, ki nam omogoča tudi sprotno odkrivanje lepote narave in raziskovanja novih krajev; avanturistični duh in naklonjenost sožitju z naravo pa nas vodita k postavljanju šotorov in bivanju v prikolicah v kampih doma in v tujini.

S šotorom na pot
Prenočevanje v hotelih in apartmajih je sicer udobno, a vsakdo bi moral vsaj enkrat v življenju preizkusiti tudi kampiranje. Cenovno je ugodnejše, poleg tega pa nas spodbudi k iznajdljivosti in izrine iz cone udobja. Če se v kamp ne pripeljemo s prikolico ali avtodomom, s seboj prinesemo šotor, v katerega sodijo še blazina, ki služi kot podloga, spalna vreča, lučka. Pogosto je smiselno s seboj prinesti tudi kuhinjske pripomočke, jedilni pribor in krpe. V nekaterih državah, kot je Norveška, je dovoljeno kampirati praktično povsod, v Sloveniji in okolici pa bodite previdni, saj je taborjenje v naravi brez dovoljenja prepovedano, zlasti v krajinskih, narodnih in podobnih parkih. Šotor postavite v pravi smeri, tako da je sleme čim bolj poravnano s pričakovano smerjo padavin in vetra, vhod vanj pa naj bo vedno na zavetrni strani. V njem nikoli ne jejte, saj so drobtine magnet za žuželke!

 

 

Je smisel življenja res ležanje na plaži?

Veliko ljudi gre na morje na popoln odklop in se ležerno prepusti rutini: vstajanje, zajtrk, plaža, kosilo, počitek, plaža, večerja, sprehod. Za dodatno popestritev in zabavo pa se le lotite igranja badmintona, odbojke na mivki, potepa z rolerji, preprostega potapljanja z naglavno masko. Ste že slišali za supanje? SUP je okrajšava za Stand Up Paddling oziroma veslanje stoje. Izviralo naj bi s Havajev, pravi hit pa je tudi pri nas. Si upate?

 

 

Veselo na kolo

S seboj lahko na kampiranje ali morje vzamete tudi kolo ali pa se odpravite na samostojno kolesarsko pot; popoldne po službi ali dopoldne pred kosilom, kadar ste doma, ali pa kar za ves dan, ko ste prosti. Slovenija ponuja številne kolesarske poti, razgiban teren in čudovite razglede. Ne pozabite na obvezno zaščito – čelado, steklenico vode, kremo za sončenje in tlačilko. Vozite previdno in se držite kolesarskih stez, kjer je mogoče, saj vozniki niso navdušeni nad kolesarji, ki vozijo po cesti, obenem pa je to tudi zelo nevarno.

 

Skočite na hrib

Hoja v hrib in objem neokrnjene narave imata na marsikoga meditativen učinek, napor in vsaka pretečena kapljica znoja pa se stokratno poplačajo ob razgledu, ki se nam odpre, ko stopimo na osvojeni vrh. Da si olajšamo pot do njega, poskrbimo za primerno obutev, ki stopalom omogoča ustrezno oporo; oblačila, ki dihajo; zaščito pred soncem in klopi; nahrbtnik, opremljen z dovolj tekočine, zdravimi prigrizki in rezervnimi oblačili; v pomoč pa so vam lahko pohodne palice.

 

Da vam bodo priprave na poletne aktivnosti vzele kar najmanj dragocenega časa, si svojo opremo za kampiranje, vodne športe, kolesarjenje in pohodništvo, zagotovite oziroma dopolnite kar po spletu.

Že veste, kam vas bo zaneslo to poletje?

 

';