Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Marija Šestak

Pistorius, Maze in mladi upi

Zadnje čase je zelo pestro na športnih prizoriščih in izven njih. Športniki nas kar naprej navdušujejo s svojimi dosežki in nekateri tudi negativno presenečajo. Športnik, ki polni naslovnice in je v vseh medijih, je zagotovo južnoafriški atlet, olimpijec in paraolimpijec Oscar Pistorius. Njegova pravljična zgodba se bo, kot kaže, končala kot največja drama. Že kot dojenčku so mu amputirali obe nogi, toda fant se je nato zavihtel iz pekla do zvezd.

Pistorious je prvi športnik invalid, ki je nastopil na olimpijskih igrah. Bil je vzor vsem ljudem, ki so v njemu prepoznali svojo zgodbo in se borili za svoje sanje, Nato se je v sami eni sekundi iz raja preselil v pekel. Atletski svet je ostal šokiran. Misel na tragičen dogodek me je pustila brez besed. Že takoj mi je vse izgledalo kot neresnična in žalostna filmska zgodba, še bolj me je prizadelo dejstvo, da sta uničeni dve mladi življenji. Oscar Pistorius je obtožen naklepnega umora in se bo branil s prostosti. Od heroja in vzornika je čez noč postal morilec. Naključno ali načrtno, tega še ne vemo, vsekakor upam, da bo kazen primerna. To je grozljiva zgodba, o kateri ni hvaležno govoriti, dokler vsa resnica ne pride na dan.

Osebno raje berem vesele novice in rubrike “kronika” ne obiskujem pogosto. Zadnje dni mi to ne gre najboljše, ker so, v nekaterih medijih, novice o primeru Oscar Pistorius v rubriki o atletskih novicah. Jaz tukaj ne vidim nič atletskega. Strinjam se, da mora biti svet seznanjen s takšnimi tragičnimi dogodki, ker se lahko veliko naučimo iz njih,  toda to ni šport. Zato bom nadaljevala s športnimi dogodki, ki so zaznamovali prejšnje dni.

Seveda, na prvem mestu je Tina Maze. Veliki kristalni globus je končno njen. Zagotovila si ga je z zmago na superkombinaciju v Maribelu. Posebej fascinira njena zbranost in fantastična psihična pripravljenost. Fizično že dolgo časa velja za eno najboljših smučark na svetu, toda psihološka priprava je tisto, po čemer se letos razlikuje od drugih tekmovalk.

Iskrene čestitke tudi Petru Prevcu. Verjamem, da bodo skakalci blesteli tudi v nadaljevanju svetovnega prvenstva. Vse kaže na uspešno športno leto, zato sem prepričana, da se bodo uspehi nadaljevali tudi v poletje.

Atlete čaka evropsko dvoransko prvenstvo. Reprezentanca ne bo številna, bo pa pomlajena. Prvič po nekaj letih bodo v ospredju in v položaju za napad na visoke uvrstitve mladi atleti. V odsotnosti bolj izkušenih bodo imeli priložnost napraviti pomemben korak naprej iz mladinske v člansko atletiko. Imamo izjemne talente in ne dvomim, da bodo dorasli svojim nalogam.

Na evropsko dvoransko prvenstvo me vežejo zelo lepi spomini, tudi srebrna kolajna. Priznam, da me stisne pri srcu, ko pomislim, da me letos ne bo a zaletišču in se ne bom borila za odličja, kljub temu me veseli , da okrevam zelo dobro in sem na dobri poti. Motivacije in volje  nisem nikoli pogrešala in tako je tudi zdaj.

';