Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Jaka Lucu

Ne da bi me kdo vprašal

Ampak to je moje mnenje, povsem osebno:

Elon Musk, prvi človek Tesle, je trenutno najpomembnejši Zemljan. Ko bo njemu uspelo prebiti kritično mejo in za seboj potegniti kritično maso ter se otresti lobijev, ki bi ga držali v startnem bloku ali vsaj blizu startnemu bloku, se bo Zemlja začela zdraviti sama od sebe. Takrat bo namreč zelena poslovna in miselna in politična (r)evolucija dobila neustavljiv zagon. Takrat bo Wall Street sledil vsem, ki so v Muskovi liniji. Ne glede na industrijo, v kateri delujejo in ustvarjajo.

Barack Obama je najboljši ameriški predsednik. Vseh časov. Še vedno najpotentnejše gospodarstvo je potegnil iz brezna, izpeljal zdravstveno reformo, zavaroval na desetine milijonov ljudi in se vsakič, vsakič, tudi ob obsodbi v Fergusonu odzval zvest svojim načelom. Mi nismo mi in vi. Mi smo mi. Eno. Da je bil odličen, bo zgodovina spoznala pozneje. Vedno je tako, velike poteze in odločitve v množičnih histerijah, kjer se vsi odzivajo impulzivno, dobijo vzgon počasi. Potem je nenadoma vsem jasno. Potem se vsem zdi, da so tako ali tako tudi sami tako mislili.

Roger Federer je najboljši športnik vseh časov. Športnik, ne le teniški igralec. In tenis je najkompleksnejši šport na svetu

Polet Janeja Ahonena v Planici 2005, ko mu je, prešerno razpoloženemu od dolge noči, ki se je potegnila v jutro, zmanjkalo hriba, je eden najlepših trenutkov v svetu vrhunskega športa. Vseh časov. Ahonen je namreč vedel, da nima dovolj hriba, na katerem bi lahko pristal. A premagala ga je sla po letenju. Ob zasilnem pristanku je nemarno padel. A Ahonen bi tistega sončnega planiškega dne letel 300 metrov. Če bi mu kdo med poletom znal raztegniti hrib.

Evropska unija podcenjuje Rusijo in njenega predsednika Vladimirja Putina. Vmes se, kot da tega nihče ne bi opazil ali želel opaziti, Rusija obrača na Vzhod. In sklepa zavezništva, zaradi katerih bo Evropska unija nenadoma zabingljala v prazno. Razen če je seveda Evropska unija tik pred dramatičnim zasukom in bo vsa njena industrija začela obratovati energetsko samozadostno. Zeleno, torej. A veliko Muskov v Evropski uniji trenutno ni zaznati. Morda so, morda le niso tako karizmatični. To, da so, bi bilo krasno.

Slovenci smo kot posamezniki najbolj nadarjen narod na svetu.

Slovenija je imela leta 1991 najboljši izhodiščni položaj na svetu. V triindvajsetih letih samostojnosti bi lahko postala več kot mala Švica, ima več in boljše naravne danosti. Postala ni nič od tega. A morda še bo.

Upravljavci skladov hedge so naravni korektorji političnih zablod in množičnih histerij na kapitalskih trgih. Če ne bi John Paulson v letih 2007 in 2008 stavil proti nepremičninskemu balonu in z najbolj drzno trgovalno potezo vseh časov sebi in skladu prislužil 25 milijard dolarjev, bi bil balon še večji in posledice še hujše. Ni namreč Paulson uličnim kitaristom na podlagi priložene fotografije izdajal četrt milijona dolarjev in več vrednih kreditov. Paulson je stavil, da je to neumnost, da bi to morale vedeti in banke in politiki. Balon je potem razneslo njim, ne njemu v obraz. Zato se je vseeno moral zagovarjati.

Tina Maze in Andrea Massi sta standarde popolne predanosti začrtani poti postavila na novo. Sezona 2012/2013 je eden unikatov v zgodovini športa.

Pametni telefoni so ena najboljših tehnoloških revolucij. Steve Jobs je genij, seveda je. Steve Jobs je norec. To je sam enačil, genialnost in norost.

Pametni telefoni so tehnološka revolucija, katere posledice je nemogoče predvideti. Bodo to milijarde prosvetljenih ljudi? Ali milijarde degeneriranih ljudi?

Ne razumem nakupa oblačil po spletu.

Kava Illy je boljša od Starbucksa. Vselej.

Funkcionalni trening je zakon.

Gozd je zakon.

Polet je zakon.

Polet je bil zakon.

';