Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Brigita Langerholc Žager, nekdanja vrhunska atletinja in olimpijka

"Kva smo mi olimpijci face, pa se tega premalo zavedamo!"

Konec leta je bil na Bledu eden največjih dogodkov, kar ga pomnim, še v času moje aktivne kariere ni bilo takega. Olimpijski komite je skupaj z nami olimpijci, občino Bled , Adriatic Slovenija in Akademijo slovenskih olimpijcev organiziral prireditev z imenom Sklenimo olimpijski krog varnosti! Poleg tega pa se je predstavila olimpijska reprezentanca za poletne olimpijske igre Rio 2016. Na ta dogodek se je prijavilo 7000 ljudi, prejšnja leta, ko ni bilo olimpijcev, pa je prišlo 3200 ljudi.

Tisti dan sem ugotovila, kakšno moč imamo športniki, če se povežemo, naredimo nekaj za dober namen (podrli smo Guinessov rekord največjega živega kroga na svetu, podali poslanico odhajajočim športnikom v Rio). Pozitivna energija se je čutila na vsakem koraku. In moram reči, da se je začelo, začelo se je naše povezovanje, na tem srečanju smo sklenili podobna mnenja in zdaj gremo v boj za naše pravice. Za ureditev naših statusnih razmer, tako kot jih imajo Srbi, Hrvati, Bosanci, tudi Črna Gora nas že prehiteva. Alenka Dovžan je rekla: Dost imamo! In gremo spomladi s predlogi do vrhovnih odločevalcev v državi. In še nekaj sem ugotovila, tokrat, ko smo strnili vrste, kot smo jih na Bledu, ko se je 7000 ljudi hkrati držalo za roke, tokrat smo bili res močni in končno ENOTNI in ENAKOPRAVNI! Takrat so tudi posamezniki ugotovili, da moramo strniti vrste in le tako bomo nekaj lahko premaknili. Ne popuščamo, kar imajo kulturniki in druge urejene manjšine v Sloveniji, hočemo še športniki. Hvala vsem, ki nas bodo podprli: Katji, Alenki, Urški, Petri, Iztoku, Bogdanu, Primožu,Brigiti, Janiju, Mirotu, Ediju, Maji, Tadeji, Alešu, Blažu in še premnogim, ki delajo na Olimpijskem komiteju ali na Ministrstvu za šolstvo in šport.

Ker smo končno enotni, vem, da bomo tudi vztrajni, politični vrh, se nas ne bo mogel kar tako otresti. In vsi vemo, da je to naša največja vrlina, saj brez naše vztrajnosti ne bi osvojili premnogih medalj ter udeležb na olimpijskih igrah. Sklenili smo tudi že nekaj točk  za katere se bomo zavzemali z vsem srcem, brez popuščanja. V nadaljevanju mojih letošnjih kolumen na tem mestu  vas bom o vsem obveščala. Ne skrbite, verjetno bo veliko manipulacij, koliko bo to stalo davkoplačevalce, ampak mi smo že priskrbeli kontra argumente (iz obrambe, zdravstva) in njihove stroške in bomo lepo metali karte na mize, dokler ne bomo ZMAGALI! Ker to delamo za nas, za naše prihodnje rodove športnikov, ki danes nimajo ustrezne socialne varnosti, ko zaključujejo kariere in da si končno UZAKONIMO tisto, kar nam je vedno pripadalo, pa so se taki in drugačni politični vrhovi temu izmikali. Tako kot se vi, gospod Predsednik Pahor, redno slikate z nami olimpijci, tako se bomo mi naslikali v parlament (ne dobesedno, ampak zakonsko)!

Vesela sem, oziroma presrečna, da nas je končno veliko olimpijcev odprlo srce in strnilo vrste. V preteklih časih je bilo med nami preveč egoizma in okopavanja svojih vrtičkov, zdaj je pa napočil pravi čas, čas za naše spremembe.
Želim vam, dragi bralci , da bi uresničili svoje NAMERE, odprli SRCA in začeli URESNIČEVATI tisto, kar si globoko želite, pa si do sedaj niste UPALI! Zdaj je pravi čas, planetarno, astrološko, da stvari spravite v akcijo!

Čudovito 2016 vam želim!

';