Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Zanimiva zbrana dejstva o tekačih

Na tisoče, kaj tisoče, milijone ljudi vsak dan teče. Pri podjetju FitBit, kjer so izdelali eno najpametnejših zapestnic, ki so jo zapakirali v osebnega trenerja, so prišli do zanimivih izsledkov, s katerimi so opazili kakšna je pripravljenost njihovih uporabnikov in kako to vpliva na zdravje. Tek je super za zdravje, to vemo, ampak z vsemi merjenji, ki jih omogočajo novodobni gadgeti, je stvar še bolj jasna.

Raziskovalna skupina podjetja FitBit je  zbrala rezultate in informacije o več kot milijon uporabnikov in prišla do naslednjih ugotovitev:

1. Tekači so bolj fit! Njihov srčni utrip v mirovanju je približno 4 udarce na minuto počasnejši, kot tisti povprečnega uporabnika FitBita, ki ne teče.

2. Tekači, ki tečejo več, so bolj zdravi! Za vsak tek, ki ga je njihov uporabnik odtekel tekom tedna, se je njihov srčni utrip znižal za 0.9 udarca na minuto. Uporabniki s režimom teka trikrat na teden so imeli v mirovanju 1.8 udarca na minuto manj kot tisti, ki so tekli le enkrat na teden. Vsak kilometer torej šteje!

3. Ni potrebno biti zmagovalec maratona, da si fit! Povprečni tempo uporabnika zapestnice FitBit je zelo počasen, le malček manj kot 7 minut na kilometer, ekvivalent temu, da bi njihovi povprečni tekači, ki so fit, maraton pretekli v 4 urah in 30 minutah.

';