Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Novi svetovni rekorder v enourni vožnji

Svetovni rekord v enourni vožnji s kolesom je padel v kategoriji Masters 105+ let!

Prav ste prebrali. Francoz Robert Marchand je star 105 let in se je lotil podiranja rekorda v enourni vožnji. Vse se je dogajalo na nacionalenem velodromu Saint Quentin en Yvelines blizu Pariza. Marchand je tudi rekorder v kategoriji Masters 100+ let, ki ga je postavil pred dvema letoma. Takrat je v eni uri prekolesaril 26 kilometrov in 950 metrov, tokrat pa 22 kilometrov in 540 metrov.
Marchand je rojen leta 1911, v mladosti je kolesaril,  v drugi svetovni vojni je bil vojni ujetnik, potem je bil voznik kamiona v Venezueli, kasneje drvar v Kanadi. Spet je začel kolesariti, ko je dopolnil 90. rojstni dan. Zdaj kolesari dvakrat na teden s prijatelji, mlajšimi seveda in vmes večkrat na stacionarnem kolesu. Ob novem rekordu pravi, da ne gre za cirkuško točko, ampak bi s tem dejanjem rad vsem dokazal, da se tudi pri 105. letih lahko kolesari. Aktualni rekord v enourni vožnji po velodromu ima Britanec Bradley Wiggins, ki je v eni uri prekolesaril 54 kilometrov in 526 metrov.

Avtor foto: Camus/AP/REX/Shutterstock

';