Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Ni vse v telovadnicah

Gostilniška rekreacija

Sram vas bodi, če ste pomislili na "šankiranje". Med obilo različnih rekreacij smo že skoraj pozabili na gostilniško rekreacijo.

Kakšna pa je to, če ni pijančevanje v gostilni s splošnim pretepom na koncu? Če se tako sprašujete, je jasno, da ste že pozabili na obliko zabave, ki je v bližnji preteklosti pomenila eno najboljših in skorajda edinih zabav za mlade in stare.

Se spomnite časov, ko ste šli v vaško gostilno na kavo s smetano in pivo in ta kratkega in deci vina, zobat preste, vmes pa ste s prijatelji igrali biljard, metali pikado, kegljali, nabijali fliperje ali pink-ponk, se razburjali ob ročnem nogometu? Stari dobri časi, ko je bilo vse drugače, kot je zdaj. Gostilne so pokale od druženja. Danes lahko o taki vrsti družabne rekreacije samo še obujate spomine. Pa vendar lahko te spomine oživite, če se na primer odpravite v kako primerno opremljeno gostilno. Marsikatera še vedno ponuja vse zgoraj našteto in še vedno vabi na gostilniško rekreacijo. Ko vstopite, v trenutku opazite točno to, kar ste si predstavljali. Bovling je zaradi svoje popularnosti izrinil kegljanje. Poleg bovlinga najdemo še mize za ročni nogomet. Starejši se ga dobro spomnijo, mlajši pa mislijo, da je vsaka računalniška igrica zanimivejša, vendar kako pa naj vedo resnico, če ga nikoli niso poskusili igrati. Ročni nogomet je bolj adrenalinski nogomet od samega nogometa.Marsikatera taka "telovadnica" vsebuje tudi biljardski raj. Vrsta miz, amaterskih in profesionalnih. Ko jih človek zagleda, postavljene v ravni vrsti, ga takoj zasrbi »balabuška«, pardon biljardna palica. Take gostilne lezejo pod kožo gostilniškim rekreativcem, zato jim ponujajo še na primer  pink-ponk mize ali bolj natančno opisano, mize za namizni tenis, da bodo mlajši bralci vedeli, o čem pišem. Pikado je še najbolj obstal in celo postal ena od vodilnih gostilniških rekreacij. Namizni hokej pa je bolj za tiste, ki se hvalijo z refleksi kobre.

Gostilniška rekreacija ni kar nekaj, kot bi to mladi označili. To je način rekreacije, ki je poleg razmigavanja, gibanja tudi družbeno najbolj prijetna oblika rekreacije. Če ne verjamete, pojdite kak večer malce naokoli. Že dolgo niste šli. Prijetno boste presenečeni, ko boste opazili, da vse opisano še vedno obstaja.

';