Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Alan Ford kolesari častni krog

 

 

V Narodni galeriji je odprta razstava Alan Ford teče častni krog. Na ogled je 162 izvirnih stripovskih tabel, ki so nastale med letoma 1969 in 1975 oz. od 1. do 75. epizode danes kultnega stripa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ružičasta majica za Boba je v originalu izšel leta 1984.

Iz vsebine: General War ima informacije, da bo v času kolesarske dirke "Giro d'Italia", dostavljeno 100 kilogramov heroina, ki ga je treba skritega v kolesih pretihotapiti v ZDA. Da bi to preprečili, War poziva Številko 1, da situacijo reši, seveda za simbolično ceno. Štiričlanska ekipa sestavljajo: Sir Oliver, Alan Ford, Bob Rock in Grunf, moštvo se imenuje "Devils" . Stvari se zakomplicirajo že v uvodnih etapah dirke, saj agent Rock podleže dopingu. V stripu nastopa tudi Vinko Polončič, prvi Slovenec, ki je nastopil na znamenitem Giru.

Strip, ki ga mora imeti vsak kolesar imeti v svoji knjižnici.

';