Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

12-urni izziv “RCL ‘MA JAJCA”

“RCL ‘MA JAJCA” je bil 12-urni dogodek v športnem centru Reebok Crossfit Ljubljana, ki je bil v sodelovanju z Društvom OnkoMan in s podporo nogometašev NK OLIMPIJA in NK MARIBOR ter drugih sponzorjev in donatorjev posvečen ozaveščanju o raku prostate in mod, ki je velik, a premalo povdarjan problem moških, ki si v podporo gibanja o večjem ozaveščanju o tem problemu med drugim v novembru puščajo rasti brke.

Gregor Pirc, predsednik društva OnkoMan in Marina Šink iz Reebok Cross Fit Ljubljana

Na dogodku je sodelovalo okoli 150 udeležencev, ki so se lahko pridružili enemu ali več treningom, ki so pod vodstvom trenerjev RCL potekali vseh 12 ur.
Nogometaši so darovali svoje športne rekvizite, kar je s srečelovom ob ostalih prispevkih in donacijah prineslo lep kupček denarja (do sedaj okoli 2100 EUR, sredstva bodo zbirali do konca novembra), ki ga bo Društvo OnkoMan namenilo za nakup novega urodinamskega aparata, ki ga potrebujejo na Kliničnem oddelku za urologijo UKC Ljubljana, za preiskave pri bolnicah in bolnikih s sumom na motnje v živčno mišičnem delovanju sečnega mehurja in delovanje društva.

Jaka Jakopič iz OnkoMan in Matjaž Šink Cross Fit

Svoje športne rekvizite (kopačke, superge in majice) so darovali Nejc Vidmar (pobudnik pomoči pri NK Olimpija), Isah Abass, Aris Zarifović, Nik Kapun, Matic Črnic, Dare Vršič (pobudnik pomoči pri NK Maribor), Marcos Tavares, Luka Uskoković, Aleksander Rajčević, Jasmin Handanović, Dino Hotić, Gregor Bajde, Blaž Vrhovec, Marko Šuler in Denis Klinar.

Poleg tega so akcijo podprli še sponzorji in donatorji: Kimbo Slovenija, Pekarna Grosuplje in Tvojih 5 minut, Zebra Patisseries, Ski servis Strel, Smučarski klub Snežinka, Malalan, Jakob Zemljak d.o.o., Svet d.o.o. in Simcon svetovanje d.o.o.

Rak, bodisi na modih, ali na prsih nikakor ne sme biti tabu današnje družbe, ob tem pa je rak prostate najpogostejši rak v Sloveniji.  Zato je ozaveščanje ljudi o zdravju in pomenu zdravstvene preventive, samopregledovanju in zdravljenju ter možnostih za celostno rehabilitacijo bolnikov, izjemno pomembno.

Za srečolov

 

 

';