Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Slepi Messi v Rio po zlato za konec kariere

Silvio Velo je slep že od rojstva, vendar ga to nikakor ne omejuje pri igranju nogometa. Argentinec bo eden glavnih adutov svoje države na avgustovskih paraolimpijskih igrah v Riu de Janeiru, slepi Messi, ko ga kličejo, pa si domov želi prinesti zlato kolajno.

Petinštiridesetletnik je z Argentino osvojil tri naslove svetovnega prvaka, dva naslova prvaka južnoameriškega prvenstva ter srebro na OI 2004 in bron na OI 2008.

Velo je znan po svoji hitrosti in občutku za prostor, blesti pa tudi po doseganju atraktivnih golov, zato ne čudi, da ga rojaki primerjajo z enim najboljših igralcev vseh časov Lionelom Messijem.

"Ko sem prvič slišal žogo, je bilo to zame kot glasba," je dejal Velo, ki pravi, da je kot otrok igral nogomet z vsemi, vozil je tudi kolo in se igral skrivalnice. "Nisem pa našel nikogar," je dodal z nasmeškom.

Posebno različico nogometa za slepe je spoznal, ko je bil star 10 let. Prej je igral nogomet z vrstniki in tudi starejšimi, ki so za razliko od njega videli. "Navadil sem se poslušati, kako moji prijatelji žonglirajo. Mislil sem si, kako bi to jaz naredil, če ne vidim," je razmišljal Velo, ki je hitro našel rešitev. Žogo je dal v vrečo, da jo je lahko slišal.

Slepi Messi je profesionalec pri Boci Juniors, nogometnem klubu za slabovidne in slepe. Kariero bi na najlepši način zaokrožil z zlatom v Riu. "Hočem to medaljo. To je edina, ki nam še manjka. Zelo smo nabrušeni."

';