Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Pri 92. letih pretekla maraton

Američanka Harriette Thompson je najstarejša oseba, ki je kdaj koli končala pravi maraton, se pravi pretekla 42 kilometrov in 195 metrov. To ji je uspelo na maratonu v San Diegu, njen čas pa je bil sedem ur, 24 minut in 36 sekund. Stara je natančno 92 let in 65 dni.

S tem je mati petih otrok in babica desetim vnukom presegla dosežek rojaka Gladys Burrill, ki je na Havajih pretekel maratonsko razdaljo pri 92. letih in 19. dnevih.

"Imela sem nekaj krčev proti koncu, vendar ni posebnega," je povedala številnim novinarjem, ki so jo pričakali v cilju.

Harriette Thompson, ki je sicer tudi lastnica svetovnega rekorda v maratonu v kategoriji od 90 do 94 let - postavila ga je 2014, in sicer 7:07,42, je z nastopom zbirala finančna sredstva za pomoč obolelim z rakom. Ona je namreč dva premagala, njen mož pa je pred kratkim umrl prav zaradi raka.

';