Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Kolo in ves svet okoli njega. Praktični preizkus dopinga

V Kranju smo kolesarsko zelo dobro organizirani. Zaradi specifične konfiguracije terena, ki obdaja naše mesto nam je gorsko kolesarstvo nekako bolj uporabno za transportiranje... naših žejnih organizmov...do bufetov.

Ne vem katero teslo se je namreč spomnilo, da je treba pred finišem v Ajriš pabu obrati še vse sosedne vršace? In ti vršaci sploh niso tako blizu niti tako nizko kot bi zgledalo na primer iz okna Kavke ali npr; Stare Pošte.
In kot je že navada se ne kolesari zaprtih ust. Na zadnjem takem snidenju smo blatili Brate Cestaše Dirkače, češ, da se dandanašnji niti peljati s kolesom ne znajo ne da bi zaužili kaj Prepovedanega.

Nekdo je zastavil vprašanje: Kako hudiča se pa počutiš, če si dopingiran?

Nekdo je odgovoril: Seveda, fantastično! Izboljšaš si tudi krvno sliko.

Ta prvi, ki je zastavil vprašanje ni bil zadovoljen z odgovorom...povsem.

Zahteval je dodatno razlago.

 

 

Gostilna na Križni gori je delovala. Fizikalni prikaz Nevednežu smo začeli tako, da smo vsi naročili eno medico in eno pivo. Vsi smo prinešeno tudi spili. Potem pa smo naročili samo eno medico za Nevedneža. In ko je spil to dodatno medico smo mu naročili naj spije še tretjo...in jo je spil. Kmalu smo prišli do tega, da je imel pod Jelenovo Kožco že dve medici več kot mi.
Na vprašanje, kako se zdaj počutiš, ko veš, da si spil dvakrat več kot mi? Je odgovoril, da...Fantastično...da ima občutek, da bi lahko skupaj s kolesom poletel.

-Moj bicikl ma krila in ne pedala, je vpil, ko je tenstal pedala deset metrov pred nami. Sledil je spust v Kranj...in višek medic mu je zmanjšal strah, ki pri kolesarju nastane v primeru, ko se zaveš, da z biciklom lahko tudi fajn ubrišeš.

Razen v primeru dopinga, seveda. Če je v tebi nekaj sintetičnega se telo tudi obnaša tako kot ni vajeno, a ne?
Ne?!
Seveda. Nevednež je Z Novimi Krili poletel v dolino! Čez korenine, skale in...povsod, je drveč kot podmazan, kot po tirnicah. Tudi z radarjem ga ne bi več odkrili. Kar dolgo nas je čakal pred Ajrišem, da bi nam lahko razložil, kako uspešen dan je za njim.
Ostali smo se spogledali. Vedli smo zakaj smo se spogledali. Nevednež je v ihti pozabil na tisti dve medici plusa a ni pozabil razlagati, kako se končno obrestuje njegov trening! Do potankosti je opisal vsak perfektno speljan odsek, sam je priznal, da je bil Lokomotiva, da je Vagone izgubil že na prvi korenini, da je njegovo kolo najhitrejše na svetu...imenoval ga bo Bullet! So še možne prijave za DP Downhill??

Skratka...
Naš fizikalen dokaz namenjen Nevednežu smo skušali patentirati pri natakarici v Ajrišu. Medice nam ni mogla ponuditi, nam je pa zato irsko pivo predlagala kot test, če se da zaužito količino v cilju ekvivalentno primerjati z zaužito količino na štartu.

Nismo mu ostali dolžni. Ajriš je postal Pristanišče za bicikliste, ki vedo, kako zaužiti užitek poplakniti na način, da ti preživeti četrtek popoldne s prijatelji ostane v memoriji, vsaj toliko časa dokler sam ne pritisneš Dilejt.
Nevednež tega popoldneva, večera, noči, zgodnjega jutra skoraj ne bo Zdilejtov nikoli...
Bogatejši je za vsaj eno spoznanje.
Dobil je odgovor na svoje vprašanje.
Odgovor je razumel šele naslednji dan v službi...

Od takrat je prepričan, da je Čisti Šport še vedno izziv.

In, če veselja ne dosežemo brez pira ali dva...tretjega naročimo.

 

foto: Alan Ford

';