Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Kako pregnati tekaško dolgočasnost?

Florian Neuschwander je tudi letos glavni favorit tekaškega dogodka pod okriljem Red Bulla z imenom Wings For Life. Gre za tekaški dogodek, ki se v 34 državah sveta začne istočasno. Zdaj nam bivši zmagovalec razkriva, kako iz naše vadbe preženemo rutino in se v velikem loku izgonemo dolgočasja ob nabiranju kilometrov.

Če gre za 800-metrsko razdaljo, polmaraton ali pa ultramaratonsko izkušnjo, jo bo Florian zagrabil z obema rokama. "Tudi ko sem doma, se zelo redko odločam, da dvakrat tečem po isti poti. Zame je tek odkrivanje narave in življenja. Če se okoli tebe vedno dogaja nekaj nobega, potem ti nikoli ne more biti dolgčas, saj z očmi požiraš okolico in ostaneš motiviran. Raznolikost je ključ do uspeha." Florian poleg svoje taktike spreminjanja poti, uporablja družabna omrežja za dodatno motivacijo. Če se s svojimi prijatelji dogovori za vrček piva v nekaj kilometrov oddaljeni pivnici bo tja tekel. In z vrčkom piva v želodcu tudi nazaj.

Tek ni obstranska dejavnost. Tek te mora prevzeti in narekovati življenjski tempo. Tek je poceni. Tečeš lahko s prijatelji. Stuširaš še lahko praktično povsod. "Pred tekom prižgem Google Earth in začrtam željeno pot. Tako zelo pogosto naletim na ulice, kraje in ljudi, ki jih nisem še nikoli srečal," pravi Neuschwander, ki tekače nagovarja naj tudi na dopust odnesejo par tekaških copat in z njimi osvojijo svet.

Kako pregnati dolgčas?

1. Obrnite se - Spremenite pot, ne tecite istih krogov vedno znova. Obrnite se in krog doživite iz obratne perspektive.

2. Bodite pripravljeni - Če je vaš tekški nahrbtnik vedno pripravljen, lahko z njim odpotujete kadarkoli in vidite svet.

3. Spremenite pot - Poznate vsako luknjo in korenino na vaši poti? Odpeljite se v neznano vasico in tam odtecite nekaj kilometrov. Se splača.

4. Povežite se - Dejstvo je, da je tek v skupini precej bolj zabaven, obenem pa motivira vsakega člana tekšake skupine. Prosim, zapomnite si, da če na plečih nimate številke, potem ne dirkate. Naj bo tek s prijatelji prijazen.

';