Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Kako srečni smo Slovenci?

Danska, Švedska, Islandija in Norveška so tudi v letošnjem poročilu najsrečnejših držav (World Happiness Report) obdržale vodilna mesta. Slovenija se je uvrstila na 63. mesto. Poročilo, ki so ga letos objavili četrtič, uvršča države glede na zadovoljstvo in srečo prebivalcev posameznih držav.

Danska se je na prvo mesto tokrat povzpela že tretjič. Lani ji je primat odvzela Švica. Med prvimi desetimi najsrečnejšimi državami so poleg omenjene četverice še Finska, Kanada, Nizozemska, Nova Zelandija, Avstralija in Švedska. Velesili ZDA in Rusija sta se uvrstili na 13. in 56. mesto.

Slovenija se je uvrstila na 63. mesto. Pred njo je Turška republika Severni Ciper, za njo pa Peru. Od naših sosednjih držav se je Avstrija uvrstila na 17., Italija na 50. Hrvaška na 74. in Madžarska na 91. mesto.

Zadnja država na lestvici je Burundi, pred njo pa sta se na dnu lestvice znašla še Sirija in Togo.

"Lanskoletna lestvica odraža tako doslednost kot spremembe. Doslednost na vrhu lestvice se odraža predvsem v tem, da dojemanje življenja temelji na življenjskih okoliščinah, ki se običajno spreminjajo počasi, ter da so življenjske okoliščine v vseh državah na vrhu seznama na visoki ravni," je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dejal eden od avtorjev poročila John Helliwell z univerze British Columbia.

';