Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Petminutna vadba za raven trebuh. Pa je vse res?

V reviji American College of Sports Medicine's Health & Fitness Journal sta Brett Klika, trener za maksimalni izkoristek sposobnosti, in Chris Jordan, direktor vadbene fiziologije, oba z instituta Human Performance v Orlandu, izdala strokovni članek o intenzivni vadbi z lastno težo in brez vadbenih pripomočkov, ki omogoča rezultate v najkrajšem možnem času. Seveda je treba omeniti, da je podobnih vadb veliko in da vsak lahko izbere tisto, ki je najbolj prilagojena njegovim sposobnostim.

»Obstajajo močni dokazi, da visokointenzivna vadba prinaša vse ugodnosti daljše vadbe v fitnesu v precej krajšem časovnem obdobju,« je za New York Times povedal eden izmed avtorjev članka in vadbe Chris Jordan. Jordan in Klika nista edina, ki sta znanstveno podprla takšno vadbo, saj so raziskave številnih univerz in raziskovalnih centrov dokazale, da lahko le nekaj minut vadbe blizu posameznikovega maksimuma začne procese sprememb molekul v mišicah, primerljive s tistimi, ki nastajajo ob večkilometrskem teku ali večurnem kolesarjenju.

Med podobne vadba spada tudi tokratna, ki jo je za vas predstavila spletna stran PopSugar.

Pa ne pozabite na ogrevanje, predvsem zato, da preprečite poškodbe ob intenzivnih vadbah.

';