Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Druga napaka: uporaba merilnika med intervali

Merilnik srčnega utripa ima že vsak tekač (skoraj vsak). Zato je dobro, da ga znamo tudi brati in ne samo izkoriščati. Ni zadostuje samo imeti ga, kajne?

2.napaka: Uporaba merilnikov srčnega utripa med intervalnimi treningi

Merilniki srčnega utripa niso uporabni pri intenzivnih intervalih in treningih hitrosti, ki trajajo eno minuto ali manj. To je zaradi fenomena, ki se mu reče »zakasnitev srčnega utripa« - cardiac lag, ko mora srce predelati informacijo o intenzivnosti napora in potrebnih količinah kisika v krvi, ki jih telo zahteva pod določeno obremenitvijo, preden se utrip ustali.
Pri kratkih intervalih pa se srčni utrip ves čas vzpenja, zatorej je najboljša informacija pri tej vrsti treninga tempo našega teka (čas na razdalji).
 

';