Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Poletov recept: svedri+špinača+sir

Vremenska napoved je kazala na sneg, v gredici pod našim hišnim  oknom pa se je še vedno veselo pasla čudovita zvesta zelena špinača, ki nas spremlja že od zgodnje spomladi. Koledar je že krepko v decembru, kraljica špinača se poslavlja z vrta. Torej nepreklicna zmagovalka našega vrta je tudi tokrat našla pot do mojih kuhinjskih loncev. O špinači smo povedali že veliko lepega. Če tudi sami verjamete v njeno moč, bodo morda tudi vas razveselili moji svedrčki. Špinači sem izbrala še sire, ki so tudi moja priljubljenejša izbira v kuhinji. Hitri in zelo okusni ogljikovo hidratni zalogaj. Res, da kolesarji morda počivate, verjetno pa ste že vpregli tekaške smuči in vam bo prav prišel krožnik dobrih močnih testenin.

Za 2 osebi potrebujete:
200 -300 g testenin svedrčkov
400-500 g očiščene špinače
2 dl sladke smetane
Olivno olje
2 stroka česna
1 mal šalotka
4 žlice skute
2 žlici maskarpone sira
100 g sira z modro plesnijo
Pest parmezana
Pest pinjol
Sol, poper
Muškatni orešček

Priprava:
Zavremo slano vodo in damo kuhati testenine po navodilu. Med tem pripravimo omako. Na olju prepražimo sesekljano čebulo, ki ji dodamo ne predrobno sesekljano špinačo. Dodamo ji še drobno sesekljan česen in zalijemo s smetano. V le to, dodamo še skuto, sir s plesnijo in nariban muškatni orešček. Solimo, popramo. Vse skupaj kuhamo nekaj minut, da se siri raztopijo. Odstavimo in prelijemo čez tople testenine. Potresemo še s parmezanom in pinjolami. Zraven pa še velika skleda dobre solate in obrok bo popoln.

';