Svedri plus špinača plus sir

Svedri (fusilli, trofie, strozzapreti, caserecce, gemelli), zelo dobro se ujamejo tudi s špinačo in sirom.
Fotografija: Priljubljene testenine. FOTO: Tanja Drinovec
Odpri galerijo
Priljubljene testenine. FOTO: Tanja Drinovec

O špinači smo povedali že veliko lepega. Če tudi sami verjamete v njeno moč, bodo morda tudi vas razveselili moji svedrčki. Špinači sem izbrala še sire, ki so tudi moja priljubljenejša izbira v kuhinji.

Hitri in zelo okusni ogljikovo hidratni zalogaj. Kolesarska sezona se je začela, tekači na smučeh še vztrajajo in prav bo prišel krožnik dobrih močnih testenin.
image_alt
Rižota s škampi in kolesom

Za 2 osebi potrebujete:

200 -300 g testenin svedrčkov
400-500 g očiščene špinače
2 dl sladke smetane
Olivno olje
2 stroka česna
1 mal šalotka
4 žlice skute
2 žlici maskarpone sira
100 g sira z modro plesnijo
Pest parmezana
Pest pinjol
Sol, poper
Muškatni orešček
 

Priprava:


Zavremo slano vodo in damo kuhati testenine po navodilu. Med tem pripravimo omako. Na olju prepražimo sesekljano čebulo, ki ji dodamo ne predrobno sesekljano špinačo. Dodamo ji še drobno sesekljan česen in zalijemo s smetano. V le to, dodamo še skuto, sir s plesnijo in nariban muškatni orešček. Solimo, popramo. Vse skupaj kuhamo nekaj minut, da se siri raztopijo. Odstavimo in prelijemo čez tople testenine. Potresemo še s parmezanom in pinjolami. Zraven pa še velika skleda dobre solate in obrok bo popoln.
image_alt
Pečena orada - na športni način

Komentarji: