Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Poletov recept: Špinačno sirovi polpeti

Špinača, priljubljena in neizogibna prijateljica mojih jedilnikov. Ko se spomladi sprehodim po naši mestni tržnici, v moji košari vedno prostor pred drugimi zelenjavami odstopim tej zvesti spremljevalki. Nekaterim vam je hrana morda osnovna življenjska potreba in pogonska sila za naše delovanje,  nekaterim pa tudi hrana za dušo, ki jo pocrklja in pogreje. Špinača je zame eno od živil, ki to vsekakor naredi, zato je tudi pogosta zvezda stalnica mojih kuhinjskih loncev. Namreč sodim v drugo skupino ljudi.
Tokratna špinača  bo nastopila kot zelo enostavni, okusni, pretežno zelenjavno beljakovinski, lahki polpet.

Za 4 – 6 polpetov bomo potrebovali:
Prib.350 g sveže mlade špinače
2 srednje velika stroka česna
1 veliko jajce
50 g fete
Sol, poper
Nekaj žlic puste skute
Pest naribanega sira (npr. edamca)
Krušne drobtine
Muškat

Priprava:
Oprano špinačo na hitro poparimo v vreli slani vodi, dobro ožamemo in jo drobno sesekljamo. Dodamo jajce, skuto, sesekljan česen, skuto, zdrobljeno feto, naribani sir, muškat, sol in poper.  Vse sestavine dobro premešamo nato pa počasi dodajamo drobtine po potrebi (če je masa slučajno presuha, pa dodamo še eno jajce). Ko se masa lepo poveže jih oblikujemo v polpete in narahlo po obeh straneh še povaljamo v drobtinah.
Polpete na hitro popečemo, da postanejo zlatorjavi (nekaj minut).
Zraven pa si postrezite na primer z paradižnikovo solato z baziliko in mocarelo.
Dober tek vam želim.

 

 

 


 

';