Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Poletov recept: Špargljeva juha

Sezona špargljev je na višku. Težko rečem, da rastejo na vsakem vogalu, kupimo pa jih prav res lahko skoraj na vsakem. Če smo pristaš tako imenovanega sezonskega načina prehranjevanja, bomo s šparglji naredili sebi veliko uslugo za naše zdravje. O njihovih zdravilnih učinkih smo že govorili, naj pa ponovimo, da so izredno bogati z vitamini, antioksidanti  in očiščevalni za naše spomladansko utrujeno telo.

Tokrat nam bo prijetno utrujeno športno dušo grela juha iz špargljev. Zelo enostavna za pripravo, po okusu pa tako zelo prijetna, bo odlično nadomestila izgubljene minerale po naši športni aktivnosti.

 

Potrebujemo (3-4 osebe):
Olivno olje
1 paket zelenih špargljev
2 šalotki
1 manjši sesekljan por
2 sesekljana krompirja
2 žlici pirine moke
Jušna kocka
Sol, poper
2 žlici kisle smetane

Priprava:
Na vročem olju prepražimo,  sesekljano čebulo, por in očiščene nasekljane šparglje. Vse skupaj pražimo nekaj časa. Dodamo moko in še nekaj časa pražimo. Zalijemo z vodo in vanjo damo še krompir, jušno kocko, solimo in popramo. Nazadnje dodamo še peteršilj in kislo smetano. Vse skupaj naj se kuha približno pol ure. Ko so vse sestavine zmehčane juho zlijemo v mešalnik in jo spasiramo, da postane kremna.

 

';