Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Poletov recept: Polnjene artičoke

Potrebujemo

• 2 glavi artičoke
• 15 dag nekaj dni starega belega kruha
• parmezan
• česen
• olivno olje
• peteršilj

 

Priprava

1. V mešalniku zmeljemo 20 dag parmezana, 3 vejice peteršilja, star kruh in 3 stroke česna. Zmeljemo, nato dodamo še dve žlici olivnega olja, nastati mora kompaktna masa.

2. Artičokama odrežemo pecelj in ju umijemo. S čajno žlico nadevamo vsak list z maso.

3.  Nadevani artičoki položimo v lonec, napolnjen z vodo, ki mora segati do tretjine velikosti artičok. Vodi dodamo še žlico olivnega olja in pokrito kuhamo pol ure.

4. Zaužijemo tako, da odtrgamo list ter meso artičoke skupaj z maso podrsamo z zobmi, preostanek lista pa zavržemo.

';