Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Poletov recept: Poceni pašta v enem loncu

Za tokratni recept boste potrebovali samo en lonec. V navadi imamo takšnim jedem reči enolončnica, saj, no, že ime pove vse.

Testenine so pogosto tudi del teh enolončnih mojstrovin, a so le del njih, nikoli ne predstavljajo zvezde recepta ali pa celo, da bi pripravili omako in skuhali testenine ter pojedli običajno pašto v enem loncu. To se bo danes spremenilo.

Gre za jed, ki na porcijo premore 333 kalorij, obenem pa za njo, skupaj s pripravo, porabimo slabih 30 minut.

Pa še to: izračunali smo, da celotna jed, ki jo pripravljamo za štiri dokaj lačna usta stane okoli 7 evrov. Ni slabo, kaj?

 

Potrebujemo:

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 srednje velika sesekljana čebula
  • 6 strokov česna
  • 1 pločevinka nesoljenih pelatov*
  • 4dl vnaprej pripravljene piščančje jušne osnove**
  • 1/2 žličke origana***
  • Cca 500 g špagetov ali drugih testenin
  • 1/2 žličke soli
  • 250-300 g sveže špinače
  • Parmezan

* Uporabite lahko tudi sveže paradižnike
** Če imate na voljo sveža zelišča, naj vas ne bo sram
*** Če jušne osnove nimate pripravljene vnaprej, si lahko pomagate z jušno kocko

Priprava:

Izberite globoko ponev in v njej za 3 minute na oljčnem olju popražite česen in čebulo. Dodajte paradižnik, jušno osnovo, origano in testenine v tem vrstnem redu. Pomešajte, da se testenine potopijo v tekočino. Zavrite.

Pokrijte s pokrovko in na zmernem ognju kuhajte še 7 minut, oziroma tik preden so testenine kuhane. Solite. Dodajte svežo špinačo in premešajte. Odstavite iz ognja in pustite počivati še 5 minut.

Postrezite s parmezanom in peteršiljem.

';