Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Poletov recept: Ovsene ploščice

Receptov je ogromno. Pravzaprav ima vsakdo, ki je že kdaj poizkusil s samostojno pripravo, svoj recept. Zakaj? Ker so okusi tako različni. Preprost recept je najboljši in najbolj učinkovit. Tale, ki vam ga predstavljamo se imenuje "TheTinin recept" in  je star že več kot deset let. Ne vemo zakaj, a ogromno rekreativcev ga pozna napamet.

Priprava:

Kosmiče popražimo v ponvi brez maščobe, enako tudi lešnike, ki jih potem olupimo (nič od tega ni nujno, je pa okusneje).

V skledo stresemo kosmiče, lešnike, narezane fige, rozine, cimet, nasekljano čokolado, nastrgano jabolko, zaradi sočnosti, jogurta, lahko tudi mleka dodamo toliko, da lahko maso fino premešamo, da se kosmiči prepojijo, a ne preveč. Pustimo stati pol ure, poskusimo, nato pa naložimo v pekač na peki papir, poravnamo, zarežemo mrežo, lahko pa tudi razrežemo na koščke in pečemo na 200 stopinjah vsaj pol ure, oziroma dokler se fino ne zapeče. Ohladimo in "raztrgamo" na ploščice.
Masi lahko dodate tudi jajca, maslo ali moko ali drugo suho sadje, oreške, semena, kokos, ingver...

Za pripravo se porabi 60 minut, količina: pekač iz pečice (približno za 16 ploščic)

Sestavine:

1 kg ovsenih kosmičev

rozine

lešniki

fige

čokolada

jabolko (količina naštetega je po želji, sama pri tem nikoli ne skoparim:)

cimet

tekoči jogurt

med (lahko tudi sladkor)

 

 

';