Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Poletov recept: Malinovo bananina zmrzlina

V dneh ko nam vsem kapljajo kapljice znoja po vseh možnih poteh in nas hladijo klimatske naprave in raznorazne vetrnice, se nas velika večina težko upre zmrznjeni ohladitvi od znotraj, ki ji po navadi rečemo sladoled.  Redki so tisti neljubitelji ali krepostni  preštevalci kalorij, ki se ji lahko suvereno in ponosno uprejo. Sama žal ne sodim med te izbrance. Če pa imam na voljo še domačo različico te tako priljubljene in po celem svetu  razširjene sladice, ki ne vsebuje raznih praškov, barvil, aditivov, sredstev za obstojnost,….eh, čemu be se trudila in upirala.  Brž po njem.
Sami si lahko doma zelo hitro pripravite po vaših željah in izbiri svoj domači sladoled. Morda po strukturi ne bo ravno tako bogatega volumna in gladke teksture, kot profesionalni in industrijski, bo pa vaš domač in zdravju bolj prijazen, seveda tudi narejen po vašem okusu.
Za naš današnji recept sem izbrala meni eno ljubših kombinacij sadja; malin in banan. Sami pa se lahko poigrate z svojimi najljubšimi sadeži in okusi. Čarovnije so dobrodošle in zaželene.

Za manjšo banjico sladoleda potrebujete:
2 grška jogurta
2 zreli banani
200 g malin
2 žlici marelične marmelade
2-3 žlice meda
Cimet
1 dl sladke smetane
Po želji še oreščki za posip (mandlji, lešnikov krokant, pistacije…)
Vse surovine stresite v mešalnik (blender) in dobro premešajte, da postane gladka kremna zmes. Vlijte jih v posodo in postavite v zmrzovalnik za nekaj ur, da dobro zmrzne.
Sladoled lahko posujete in dekorirate z raznimi oreščki.
Naj vas prijetno hladi čez pasje vroče dni.

 

 

 

 

 

 

 

';