Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Poletov recept: klasični medenjaki

Dišeči in domači, kaj še bolje diši od sveže pečenih medenjakov... Predstavljamo vam recept, ki spada med "klasične".

Sestavine:

30 dag medu,
20 dag masla,
15 dag sladkorja,
2 jajci,
50 dag polnozrnate moke,
25 dag bele moke,
10 dag mletih orehov,
mešanica dišav za medeno pevico lahko tudi vzamemo za noževo konico mletih klinčkov in cimeta,
1 žlička sode bikarbone.

Priprava:

Med damo v kozico in segrejemo na 50°C, zamešamo vanj maslo in nato še sladkor ter jajca, ko se dovolj ohladi. Ostale suhe sestavine zmešamo v drugi posodi in jim nato primešamo medeno mešanico. Testo naj počiva vsaj eno uro, še bolje čez noč.
Medenjaki so najrazličnejših oblik, zato si le dajmo duška. Pečemo približno 15 minut na 180°C.

';