Poletov recept: klasični medenjaki

Fotografija: SONY DSC
Odpri galerijo
SONY DSC

Dišeči in domači, kaj še bolje diši od sveže pečenih medenjakov... Predstavljamo vam recept, ki spada med "klasične".

Sestavine:

30 dag medu,
20 dag masla,
15 dag sladkorja,
2 jajci,
50 dag polnozrnate moke,
25 dag bele moke,
10 dag mletih orehov,
mešanica dišav za medeno pevico lahko tudi vzamemo za noževo konico mletih klinčkov in cimeta,
1 žlička sode bikarbone.

Priprava:

Med damo v kozico in segrejemo na 50°C, zamešamo vanj maslo in nato še sladkor ter jajca, ko se dovolj ohladi. Ostale suhe sestavine zmešamo v drugi posodi in jim nato primešamo medeno mešanico. Testo naj počiva vsaj eno uro, še bolje čez noč.
Medenjaki so najrazličnejših oblik, zato si le dajmo duška. Pečemo približno 15 minut na 180°C.

Več iz te teme:

Komentarji: