Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Poletov recept: Hitri malinovci

Zgodba hitrih kolačkov se je zgodila po celodnevnem kolesarskem izletu in trdni obljubi sami sebi, da bom glede dnevnega prehranjevanja ostala pri zgodnji lahki beljakovinski večerji. No ta obljuba je pogrnila na celi črti in splavala po vodi. V poznih večernih urah je podlegla skušnjavam in naposled je
zapela moja najljubša mašina, stroj za mešanje in gnetenje.

V mešalnik so romala živila po trenutnih željah, navdihu in stanju shrambe in hladilnika. Nastali so navdušujoči, dišeči, sočni in nenazadnje povsem zdravi, ne tako strašansko kalorični kolački. Kisla, sladka smetana  in maline za sočnost, cimet,
rum, limonina lupinica, vanilija za dišavnost in okus ter mandljeva moka in mleta bučna semena za čvrstost. Rezultat pa kolački za srečna usta.

Za približno 15 kolačkov boste potrebovali:
3 jajaca
3 žlice kisle smetane
2 žlici sladke smetane
130 g stopljenega masla
100 g mandljeve moke
70 g mletih bučnih pešk
50 g moke
Cimet
sol
Limonina lupinica, vanilija, rum
Pribl. Polovica pecilnega praška
130 g rjavega sladkorja
Pribl. 200 g malin (lahko zmrznjenih)

Priprava:
V mešalniku najprej zmešamo mokre sestavine. Jajca spenimo, dodamo obe smetani, ohlajeno stopljeno maslo. Nato dodamo suhe: moko, mandljevo moko, sladkor, bučna peške, sol, cimet, sol, limonino lupinico, vanilijo, rum, pecilni prašek. Ko imamo kremasto zmes, dodamo še maline, ki
smo jih narahlo posuli z moko (da ne potonejo na dno pekača).  Zmes napolnimo v modelčke s papirčki in damo v pečico. Pečemo na temperaturi 170 stopinj, približno 20 minut.

 

 

 

';