Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Poletov recept: Bučini mafini za zmago

Bučini mafini s pistacijami in temno čokolado

Za bučkote potrebujete:

  • 600 g velike oranžne buče
  • 300 g mletih mandljev
  • 100 g neslanih pistacij
  • 2 jajci
  • 30 g temne čokolade
  • Žlica kokosovega masla
  • Žlička cimeta
  • Ščepec soli
  • Žlička sode bikarbone
  • Žlička indijskega trpotca

Priprava

Bučo narežemo na manjše kose in jo približno pol ure pečemo na 200 stopinj v pečici, da se zmehča. Posebej penasto umešamo jajci in jima dodamo ostale sestavine (temno čokolado narežemo na koščke). Ko je buča pečena in mehka, jo pretlačimo v pire in dodamo ostalim sestavinam. Če je masa preredka, dodamo še malo mletih mandljev.

Nadevamo v modelčke za mafine. Količina zadostuje za 13 velikih mafinov, ki jih pečemo na 180 stopinjah od 25 do 30 minut.

 

';