Poletov recept: Browniji in še cheesecake dodatek

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

O slavnih ameriških brownijih trobi in piska že cel svet.  Sladica ga je preplavila in skoraj ga ni junaka v kuhinji, ki ne bi poznal te preproste in nad vse popularne sladice. Moji današnji browniji pa bodo nekoliko lažja in aromatična različica te ameriške klasike. Dodala sem ji še vmesni sirov sloj, tako da sem dobila nekakšen sendvič varianto brownija, ki je zaradi sirovega dela malo manj sladka, lažja in bolj sočna izpeljanka.


Moji hišni kritiki so improvizacijo dobrohotno in celo nad pričakovanji  sprejeli, morda poteši tudi vaše potrebe po nenadnem padcu  glikemičnega indeksa po napornem treningu.


Za pripravo potrebujemo (pekač 25x35 cm):
Temni del:
120 g masla
220 g čokolade
150 g rjavega sladkorja
3 jajca
1 kozarec jogurta
Vanilja
Rum
150 g pirine moke
80 g mandljeve moke
Sol
1 jedilna žlica kakava
1 jedilna žlica instant kave
Sirov vmesni del:
200 g kremnega sira
150 g sira maskarpone
60 g rjavega sladkorja
Vanilja, malo ruma
100 g sesekljane bele čokolad
3 žlice arašidovega masla


Priprava:
Čokolado in maslo raztopimo in malo ohladimo. V to dodamo sladkor, jajca, vaniljo in ostale sestavine.
Za sirovo plast z metlico zmešamo vse sestavine.
V pomaščen pekač najprej vlijemo polovico čokoladne mešanice in jo zgladimo. Na to stresemo svetlo sirovo, ki jo zopet zgladimo in nazadnje čez to vlijemo še drugo polovico čokoladne zmesi.
Vse skupaj pečemo približno 35 minut pri temperaturi 180 stopinj.
Po želji ohlajene brownije premažemo na primer še z mešanico maskarpone sira in čokolade (v razmerju pol pol) in okrasimo s poljubnimi oreščki.

 

Več iz te teme:

Komentarji: