Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Poletov recept: Bananov kruh po receptu Carla Lewisa

Carl Lewis je najboljše rezultate v svoji športni karieri dosegel, ko se je odrekel mesu in mleku. Vegan je postal iz zdravstvenih razlogov.

O tem je povedal: »Ugotovil sem, da za uspešnega športnika beljakovine iz mesa niso nujno potrebne, saj sem svoje najboljše izide na tekaški stezi dosegel prvo leto po prehodu na vegansko dieto. Še danes z vegansko prehrano laže vzdržujem svojo optimalno telesno težo in se bolje počutim v svojem telesu. Poleg tega mi je všeč, da lahko jem veliko in pogosto.«

Svojo lakoto je potešil s spodnjim receptom:

1 skodelica tofuja*

2 zmečkani zreli banani

1 skodelica rjavega sladkorja

1/4 skodelice olivnega olja

1 žlička vanilije v prahu

2 skodelici polnozrnate moke

2 žlički pecilnega praška

1/4 žličke morske soli

3/4 skodelice grobo narezanih orehov

V mešalniku zmešamo tofu, polovico zmečkanih banan, rjavi sladkor, olivno olje in vanilijo v prahu. Šele na koncu dodamo preostanek zmečkanih banan za bolj pestro strukturo. V drugi posodi zmešamo moko, pecilni prašek in sol. Nato jim dodamo maso iz mešalnika in vse dobro premešamo. Prestavimo v naoljen pekač in pečemo 45 do 50 minut v pečici, ogreti na 180 do 200 stopinj C.

*skodelica = 250 ml

';