Poletov recept: Banana iz Splita
Skoraj vsi se prav gotovo nostalgično spominjamo nekoč ultimativno popularne sladice, ki se je znašla na jedilnem listu vsake še tako zakotne vaške gostilne ali restavracije v naši bivši državi Jugoslaviji. Pravzaprav se pa dobro spominjam, da se dolgo dolgo let živela v smešno zmotnem prepričanju, da sladica izhaja iz Splita in je po njem dobila tudi ime (saj je bila tako običajna in zelo pogosta v vseh obmorskih slaščičarskih prodajalnicah).
V resnici si to sladico lahko pripravimo za hitri zajtrk pred krajšim treningom, morda je še bolje pisana na kožo sladkosnedim rekreativcem, ki se sladkim pregreham težje upirajo. Z manjšimi pregrehami in nekaj hranljivimi, kaloričnimi dodatki, nekaj sadja bo lahko popestrila naše zajtrke, ko še z najmanj škode lahko zauživamo sadje.
Sladici pa gre v prid tudi ekstremno hitra priprava.
Potrebujemo (za 1 osebo):
1 banana
Žlica vaniljevega sladoleda
Pest hrustljavih kosmičev
Pest borovnic
Pest malin(lahko zmrznjenih)
2 žlici stepene smetane
Cimet
Priprava:
Olupljeno banano položimo na krožnik in ji dodamo sladoled. Poleg natresemo nekaj malin in borovnic. Vse skupaj potresemo s kosmiči. Okrasimo s stepeno smetano in sadjem po želji na koncu pa še potresemo s cimetom.