Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Imena tekaških copat: Nike Air Zoom Vomero 10

V četrtek, 10. marca, bomo v Poletu O2 objavili tradicionalni spomladanski test tekaških copat. Predstavili bomo 71 parov najsodobnejše tovrstne obutve, v kateri se boste lahko pojavili že na prvi veliki tekaški prireditvi pri nas, na 16. malem kraškem maratonu v Sežani, eni najlepših in najbolje pripravljenih tekaških prireditev pri nas.

Naš test, ki je najstarejši v državi, saj ima že več kot dve desetletji zgodovine, vodi Klemen Dolenc, tekaški trener, ki je pri preskusih  od prvega dne, in je zagotovo imel na nogah največ različnih copat; verjetno tudi v Evropi ni dosti podobnih preizkuševalcev, vsaj s tolikimi  izkušnjami ne.

Zdaj bomo v nekaj nadaljevanjih predstavil imena določenih modelov; zgodovino in pomen teh imen je pojasnila Emily Polachek na spletni strani running.competitor.com.

Torej:  ko se rodi nov model tekaške obutve mu je treba tudi najti primerno ime.  Včasih so imena le identifikacija. No, včasih pa zares spodbudijo našo radovednost. Predstavili bomo 11 modelov tekaških copat, ki jih krasijo zares zanimiva imena – in jih skušali pojasniti. Besedilu Emily Polachek smo dodali še nekaj lastnega znanja in zvedavosti.

Tokrat Nike Air Zoom Vomero 10

Kljukica je najprepoznavnejši znak v športni opremi, po vsem svetu, niti znane nemške tri črte ji ne morejo do živega, kljub slavni zgodovini in tradicionalni vrhunski kakovosti ne. Nike morda ni vedno povsem v vrhu po resnični tehnologiji, pravijo poznavalci, bolj stavijo na preskušene recepte, vendar znajo vedno narediti copate, ki so všeč mnogim – in se v njih dobro počutijo. Kar je najpomembnejše.

Zlasti ženske poznajo dve blagovni znamki: Nike, in ono druo, katere imena se ne morejo spomniti! Nike Air Zoom je Nikeova znana treninška linija, model Vomero pa je dobil ime po slovitem griču v Keniji, kjer Nikeovi varovanci opravljajo jutranje treninge. Tako je s tem modeol, nekaj kenijske tekaške lahkotnosti tudi na nogah tekačev drugje po svetu. Copat je hiter, vzdržljiv  in odziven, ni pa  zelo oceni, pravijo v testih.

';