Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Domovanje na strehi

Yakima SkyRise vpeljuje nekaj zelo pomembnih nadgradenj in dodatkov v hitro rastočo industrijo izdelovanja opreme za kamping in predvsem strešnih šotorov.

Yakimov model je precej lažje postaviti in zavarovati na streho avtomobila, kot pri njihovih največjih rivalih Tepuiju in Treeline Outdoors. Namesto železnih prijemalk, ki jih morate zategniti z orodjem (čuden proces, ki lahko traja tudi 30 minut), so pri modelu SkyRise predstavili je nekaj prijemalk, ki jih ni treba raztezati ali zategovali, le pritrditi na okovje šotora, brez orodja.

Šotor za tri osebe skupaj z ogrodjem tehta 33 kilogramov, kar pomeni da je SkyRise lažji od svojih konkurentov in je narejen iz zelo trpežnega najlona, ki se ne trga tako rad kot material na običajnih šotorih. Konkurenti podoben šotor za tri osebe ponujajo za več denarja in tudi več kilogramov, saj je teža celotnega šotora z ogrodjem pri proizvajalcu Tepui kar 6 kilogramov težji.

Yakimov model šotora se zdi stabilen in dobro grajen, čeprav zelo osnoven. Okna so na treh straneh šotora, poleg tega pa imate okno tudi na stropu šotora. Prevleko za dež lahko pripravite ali pospravite z enostavnim mehanizmom.

Kot ostali strešni šotori tudi SkyRise postreže z blazino, v tem primeru okoli 8 centimetrov debelo zgoščeno in vodoodporno peno, ki ostane v šotoru tudi takrat, ko je zložen in spakiran. Yakima SkyRise je na trgu v dveh dimenzijah: manjši šotor, ki tehta okoli 25 kilogramov in nudi domovanje za dve osebi stane okoli 800 evrov, večji, za tri osebe pa vas bo po žepu udaril za 1250 evrov.

';