Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Če ne goniš, ne gledaš

Študent Ronan Byrne je naredil strašen prototip programa za sobno kolo. Točneje za poganjanje sobnega kolesa. Da, kolo bo še vedno na enem mestu in tako kolesarjenje se bo še vedno imenovalo statično kolesarjenje. Gre za to, da, če ne boste obračali pedal, ne boste mogli gledati svojega priljubljenega programa Netflix. Torej, program deluje toliko časa, kolikor časa vrtite pedala. Gre pravzaprav za tehnološki mali čudež, saj lahko program nastavite tudi na minimalne obrate oz. hitrost in celo pavze.

Programček je poimenoval Cycflix, ker verjetno računa na Netflixovo sponzorstvo in bi tako obogatel čez noč, seveda, če bi ta izum kdo kupil. Ne, motijo se tisti, ki mislijo, da hitreje, ko obračaš pedala sobnega kolesa, hitreje se ti prevrtijo reklame. To ne drži. Gre samo zato, da ne nehamo goniti kolesa, če pridemo do vrhunca napetosti v flmski zgodbi. Ali…  Saj vemo koliko izgovorov se spomnimo, ko se odločimo pedalirati pred televizijo. Ocena izuma: 5 zvezdic od petih. Zakaj? Saj veste, da lenobe ne podpiramo. Byrne pravi, da je njegov izum "zabava s pogonom na vadbo", kar je sicer čisto res,zato smo sigurni, da bo izum prišel do prodajnih polic.
 

 

 

';