Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Video: Delo na Franji, iz prve roke (3. del): Kako se lotiti vrhniškega klanca?

Delova novinarska ekipa se je prvič s kolesi podala na traso največje kolesarske prireditve v Sloveniji. Z Andrejem Hauptmanom, nekdanjim kolesarskim asom, ki traso pozna do potankosti, smo pokomentirali posamezne odseke trase, ovinke, vzpone in morebitna nevarna mesta. Posneli smo več nadaljevanj, ustavljali pa smo se na mestih, o katerih menimo, da so za uspešno prepeljano Franjo odločilna. Skupaj smo prevozili skoraj vso traso, razen mestnih predelov, saj bi bilo to ob prometu prenevarno.

V prvem prispevku nam je Andrej Hauptman, nekdanji kolesarski as, pojasnil, kakšna so pravila varnega kolesarjenja v zaprti, skupinski vožnji, kako se sproščeno pripeljati do Brezovice, kjer se začne meritev časa, in na kaj je do tja treba biti pozoren. V drugem delu pa nas je Andrej poučil, na kaj moramo paziti v vožnji do Vrhnike, ko je v skupini veliko kolesarjev, na cesti pa je tudi nekaj krožišč.

In kaj nas čaka danes v 3. delu?

Prvi resnejši preizkus na dolgi Franji - vzpon po vrhniškem klancu. Andrej nam je svetoval, kako se ga lotimo, da nam bo lažje tudi v nadaljevanju maratona in kje v skupini poiščemo svoje mesto za kolesarjenje. Predlaga, da na vzpon, ki sicer ni strm, a vseeno dolg štiri kilometre, ne prikolesarimo v rdečem polju, ampak hitrost prilagodimo svoji pripravljenosti.

';